Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΗΜΑΘΙΑ- 8η Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στα Τρίκαλα

Την 8η εθελοντική αιμοδοσία σε διάστημα 20 μηνών θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Αιμοδοσίας "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" Τρικάλων.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει: "Η εθελοντική προσφορά στον συνάνθρωπο, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ατομικότητα και τον εγωισμό, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη έκφραση εθελοντισμού, και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας. Είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς χωρίς σκοπιμότητα, με μοναδικό αντάλλαγμα την ικανοποίηση ότι μπορεί ο καθένας να χαρίζει συμπαράσταση και αισιοδοξία στον συνάνθρωπο.
Είναι ζήτημα ζωής. Είναι ζήτημα τιμής. Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας.
Είναι υπόθεση όλων μας, να μη βρεθεί κανένας συντοπίτης μας στη δύσκολη θέση να ψάχνει για αίμα όταν χρειαστεί. Ο τόπος μας πρέπει να καταστεί αυτάρκης σε αίμα και τα παράγωγά του, μέσω της εθελοντικής προσφοράς. Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το καθήκον μας απέναντι στον άγνωστο πάσχοντα και να καταλάβουμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός και πως το αίμα πρέπει να δωρίζεται από ''τον Άνθρωπο στον Συνάνθρωπο''

Ελπίζουμε η πράξη αυτή των 115 μέχρι σήμερα εθελοντών αιμοδοτών του Συλλόγου μας, να βρει πολλούς μιμητές και να ενθαρρύνει και άλλους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Καλούμε όλους τους ενεργούς εθελοντές αιμοδότες αλλά και τους νέους, να στηρίξουν για άλλη μια φορά τον Σύλλογό μας, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμα κάθε πάσχοντα συνανθρώπου μας.

Η συμμετοχή όλων μας θεωρείται απαραίτητη για την ενίσχυση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας στον τόπο μας. Ας παροτρύνουμε φίλους και γνωστούς να γίνουν και αυτοί μέτοχοι στην χαρά του εθελοντισμού>>.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: