Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

N. W. O. ή Δ. Σ. Α.

Toυ
Γ. Ουρσουζίδη*
Οι «αληθινοί Φιλανδοί» κατέλαβαν την τρίτη θέση στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές tτης χώρας με το πρωτόγνωρο ποσοστό 19% , κατέκτησαν αυτή την επιτυχία, όχι επειδή ξαφνικά οι Φιλανδοί τρελάθηκαν μαζικά και ασπάσθηκαν ακροδεξιές λογικές, όπως η ξενοφοβία, η εχθρότητα στο Ισλάμ, ο αντισημιτισμός, ούτε φυσικά επειδή ξαφνικά λάτρεψαν τον ρατσισμό!
Οι λόγοι της αποτυχίας του συστήματος των «δημοκρατικά εκλεγμένων» αντιπροσώπων του λαού, είναι εδώ και δεκαετίες επαρκώς γνωστοί , αλλά την τελευταία δεκαετία προφανείς και για τους πλέον αδαείς. Το φαινόμενο Μπερλουσκόνι δεν ήρθε τυχαία να κυβερνήσει την δημοκρατική Ιταλία τα τελευταία χρόνια, έμμεσα εξυπηρέτησε την υιοθέτηση των θέσεων της «Λέγκα του Βορά» του περίφημου Μπόσι. Η θυγατέρα του Λεπέν επιβάλει στον Σαρκοζί την πολιτική της Γαλλίας σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην μετανάστευση, με τους πύρινους λόγους της περί «πατρίδος», «έθνους»,«θρησκείας», αλλά και την απαραίτητη βοήθεια του οικονομικού κατεστημένου ξεπέρασε το 15% στις τελευταίες εκλογές.
Ανάλογα φαινόμενα «πατριωτικών» κομμάτων, κινημάτων, ρευμάτων, συναντάμε πλέον σε όλη την Ευρώπη από την ανεκτική Σουηδία με τους «Σουηδούς Δημοκράτες» μέχρι την γείτονα Βουλγαρία με τους «Αττάκ» (επίθεση). Η περίπτωση Καρατζαφέρη για την χώρα μας, είναι η ανάλογη εκείνης της κ. Λεπέν για την Γαλλία, αν δεν υπαγορεύει τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, υιοθετεί και ψηφίζει μέτρα όπως ο φράχτης στον Έβρο, επικροτεί τους δειλούς και άνανδρους που επιτίθενται και μαχαιρώνουν τους μετανάστες αδιάκριτα, εκμεταλλευόμενος πολιτικά τραγικά περιστατικά με θύματα πολλές φορές Έλληνες πολίτες. Η αδράνεια της κυβέρνησης παροιμιώδης, απολαμβάνοντας τον νιρβάνα της αφήνει σκόπιμα την ζωή και την περιουσία του Έλληνα πολίτη να την «υπερασπίζονται», απ΄ την μια οι δειλοί και άνανδροι στα πεζοδρόμια και στις πλατείες, και απ΄ την άλλη στο κοινοβούλιο, οι «τιμητές της εθνικοφροσύνης» και της υστερίας. Μέσα σε αυτή τη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα, όπου η Ελλάδα ξεπουλιέται απ΄ τον «Ελληνικό χρυσό» στην Βόρειο Χαλκιδική μέχρι την Ιερά Μονή Τοπλού στο Λασίθι της Κρήτης, με διαδικασίες «fast track» και σε συνθήκες μνημονίου, κάποιοι αντιστέκονται υπακούοντας στο βασικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της κοινής αντίληψης για τα πράγματα.
Ενώ λοιπόν η Ελλάδα ξεπουλιέται, και η διεθνής σπείρα που διαχειρίζεται το κεφάλαιο, στοχεύει στον ορυκτό πλούτο και στα φιλέτα της χώρας, η Αθήνα «καίγεται» από την αδεξιότητα των ταγών της, εξυπηρετώντας τους στόχους των επίδοξων κατακτητών της.
Το φαινόμενο «Ντομινίκ» , ανθρώπου πρώτης γραμμής της παγκόσμιας αλητείας που «διαχειρίζεται» τις τύχες και τις περιουσίες των λαών, δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά απόπειρα στάχτης στα μάτια της «κοινωνίας των πολιτών», απ΄ την μια, και παράδειγμα προς γνώση και συμμόρφωση για την «κοινωνία των αλητών», απ΄ την άλλη.
Οι «μαθητευόμενοι μάγοι» της κυβέρνησης, και δη, του οικονομικού – αναπτυξιακού επιτελείου, όπως αυτάρεσκα αποκαλούνται, επέλεξαν την υποταγή στις απαιτήσεις της «διεθνούς σπείρας του κεφαλαίου»,ο απλός κόσμος, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων επέλεξε την διαμαρτυρία της «πλατείας», για να εκφράσει την αντίθεσή του στην λαίλαπα που ακολουθεί, έχοντας υπόψη το τι προηγήθηκε τους τελευταίου είκοσι μήνες. Αρνήθηκε στα «συνδικάτα» και την «βουλευτική αριστερά» την πρωτοβουλία των κινήσεων, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του στους βολεμένους του συνδικαλισμού και στο βόλεμα της«αριστεράς».Φυσικά δεν είναι απαραίτητο, και δεν θα ήταν εφικτό, όλοι να συμφωνούνε με όλους, σε ένα τέτοιο κίνημα αγανακτισμένων με εισαγωγικά ή χωρίς εισαγωγικά, υπάρχουν και δε θα αργήσουν να φανούν οι αδυναμίες.
Πάντως η διαμαρτυρία και η αγανάκτηση προς εκείνους που οδήγησαν την χώρα σε αυτή την κατάσταση αποτελεί την απολύτως φυσιολογική αντίδραση, και μάλιστα με απολύτως κόσμια συμπεριφορά ! Η προβοκάτσια της κρατικής μηχανής απέτυχε , εκθέτοντας τους εμπνευστές της.
Όμως το πρόβλημα του Δημόσιου χρέους, που διαρκώς αυξάνει, οι δανειακές ανάγκες της χώρας που θυμίζουν «Λερναία Ύδρα», παρά τις θυσίες, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, δημιουργούν εύλογα αγανάκτηση και θυμό, και που αλλού θα μπορούσε να εκτονωθεί αν όχι στις πλατείες, ας το σκεφτούν καλά αυτοί που «θίγονται» από τα γιαουρτώματα και τις αποδοκιμασίες των αγανακτισμένων.
Η πεποίθηση, ότι τα πράγματα οδηγήθηκαν εδώ στην πρωτόγνωρη για τον τόπο οικονομική εξαθλίωση, όχι τυχαία, αλλά επειδή συγκεκριμένοι κύκλοι μέσα και έξω από την χώρα , στόχευσαν, επεδίωξαν, επένδυσαν, στοιχημάτισαν, ώστε όλα να «πουληθούν», εύκολα χωρίς διαμαρτυρίες, σε τιμή κόστους, και να «οικονομήσει» η «διεθνείς σπείρα των αλητών» δικαιώνεται, και επί πλέον οι θύτες εμφανίζονται ως «από μηχανής θεός» σωτηρίας μας, έτσι ώστε ομαλά να συνεχίσουν την «δουλειά», στο επόμενο κράτος – στόχο !
Η Παγκόσμια Τράπεζα, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την ρευστότητα της αγοράς, την δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων του κάθε κράτους, και οφείλουν να ακούν εποπτεία, αν μη τι άλλο για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.
Είναι γνωστό ότι, οι τρείς παραπάνω διεθνείς οικονομικοί φορείς συμμετέχουν ως μόνιμα μέλη του «εσωτερικού κύκλου» », (που αντιστοιχεί με το «Πολιτικό Γραφείο» των Κομμουνιστικών Κομμάτων), της περίφημης Λέσχης BILDENBERG, που σύμφωνα με το περιοδικό Europeο: «Η Bilderberg αποτελεί μια παγκόσμια κυβέρνηση που καπελώνει τις εθνικές κυβερνήσεις» (Europeo, 15-10-1975), κατά τη γαλλική εφημερίδα Quotidien de Paris: «Επιδίωξη των μελών της Bilderberg είναι η εγκαθίδρυση αποτελεσματικής κυριαρχίας σε διάφορα σημεία του κόσμου με τη μεσολάβηση κυβερνήσεων- ανδρεικέλων που κατευθύνονται από πολιτικούς του κάτω πατώματος (των παρασκηνίων).», κατά τους Times του Λονδίνου, η Bilderberg είναι «μια συνωμοτικά οργανωμένη κλίκα των πλουσιότερων ατόμων, με τη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισχύ και επίδραση στη Δύση, που συναντιούνται τακτικά υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και σχεδιάζουν τις εξελίξεις που, αργότερα, διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν» (The Times, 12-7-1977).
Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, που δεν απέχουν πολύ από την αλήθεια, και εν πάση περιπτώσει με την κοινή αντίληψη που διαθέτουμε κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, τίθενται ευθέως τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:
● Γιατί συνέχιζαν να μας «δανείζουν», ενώ γνώριζαν την αδυναμία μας να ανταποκριθούμε ταμειακά;
● Γιατί «ρίσκαραν» την οικονομική κατάρρευση τουλάχιστον της Ε.Ε., όπως αφήνεται να εννοηθεί ;
● Γιατί ενώ είχαν στο ενεργητικό τους, την τελευταία μόνο δεκαετία, τις περιπτώσεις του Ισημερινού και της Αργεντινής, «αδράνησαν»;
● Πως είναι δυνατόν να εμφανίζονται ως «από μηχανής Θεός» σωτηρίας και του δικού μας προβλήματος, όταν το εξέθρεψαν και το εκτόξευσαν σε δυσθεώρητα ύψη;
● Δεν γνώριζαν; ή τώρα ήρθε η στιγμή να δρέψει του καρπούς της, η Διεθνείς Σπείρα της Παγκόσμιας Αλητείας ;
● Είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε πολίτης του πλανήτη, να πεισθεί, ότι κάτω από συνθήκες ωμού εκβιασμού, η περιουσία του «αξιοποιείται» και δεν ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ;
Σαν Έλληνας πολίτης πιστεύω πως τα πράγματα έφτασαν σ΄αυτό το σημείο της απόλυτης εσχατιάς, όχι τυχαία, αλλά επειδή έτσι ενεργεί η New World Order (Νέα Τάξη Πραγμάτων), προκειμένου να διατηρηθεί στην επαίσχυντη θέση της.
Ας προσπαθήσουμε τώρα να κατανοήσουνε το «γίγνεσθαι», με ένα παράδειγμα από την πρόσφατη Ελληνική πραγματικότητα των σκανδάλων, το σκάνδαλο SIEMENS.
Η SIEMENS αναντίρρητα είναι μια αξιολογότατη πολυεθνική εταιρεία Γερμανικών συμφερόντων, που παράγει υψηλής τεχνολογίας προϊόντα, απολύτως ανταγωνιστικά, ώστε να μην είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί αθέμιτα «μέσα»για να επικρατήσει στην αγορά. Ταυτόχρονα είναι και εταιρεία-μέλος της Λέσχης BILDENBERG, μια τέτοια εταιρεία γιατί άραγε να χρησιμοποιεί ένα απολύτως ανήθικο κύκλωμα προκειμένου να «πουλήσει»,το κάνει μόνο για να κερδίσει έναν «στημένο» διαγωνισμό, ή επειδή θέλει να κερδίσει πολλαπλάσια της αξίας των εμπορευμάτων που μας προμηθεύει; Προφανώς το πολλαπλό όφελος είναι το κίνητρο, της εταιρείας και των μίζερων παρασίτων της, που παράγει σε αφθονία η χώρα. Το «λάδωμα» λοιπόν σαφέστατα ωφελεί εκείνον που πουλά, και σαφέστατα βλάπτει εκείνον που αγοράζει. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, οι «καλεσμένοι» της Λέσχης BILDENBERG επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, δεσμεύονται δε με την «υποχρέωση της σιωπής» και απαγορεύεται να μιλήσουν ιδιωτικά ή δημόσια για τις συνεδριάσεις.
Ας αναλύσουμε τώρα το σκάνδαλο «SIEMENS», όπως το γνωρίσαμε στην Ελλάδα μέσα από όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά δια του τύπου, δηλαδή ‘όσα επέλεξαν να γνωρίζουμε, παρατηρούμε εύκολα τα εξής :
● Ενδιαφερόμενο κράτος για πώληση προϊόντων, Γερμανία.
● Ενδιαφερόμενο κράτος- «πελάτης» για αγορά προϊόντων, Ελλάδα.
● Φορέας προμήθειας Ο.Τ.Ε., του οποίου το Δ.Σ. διορίζονταν από την Κυβέρνηση.
● Μεσάζων- υπηρέτης, αναμφίβολα πρώτος και καλύτερος ο κ. Χριστοφοράκος.
● Ωφέλεια, σαφέστατα υπέρ του Γερμανικού κράτους, των καραγκιοζάκων μεσαζόντων, μελών Δ.Σ., κ.λ.π., πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ.) αποδεδειγμένα, και συνήθως κάποιας ιδιωτικής εταιρείας-ξενιστού.
● Βλάβη, σαφέστατα σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Αποτίμηση Βλάβης : Δεν έγινε ποτέ, ούτε πρόκειται να γίνει, ο λόγος; Όλοι οι εμπλεκόμενοι δεσμεύονται από την «υποχρέωση της σιωπής».
Όμως σε ένα κόσμο που «διαπνέεται» από τις αρχές του διαφωτισμού και της αναγέννησης, όπως αρέσκονται υποκριτικά να επικαλούνται, θα έπρεπε να αποδοθεί η στοιχειώδης και αυτονόητη δικαιοσύνη, που δεν είναι άλλη, από την αποτίμηση της βλάβης του Ελληνικού Δημοσίου και την άμεση επιστροφή των «αχρεοστίτως καταβληθέντων».
Πρέπει λοιπόν να κατανοήσουμε πρώτα τα αίτια που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, να μελετήσουμε και να τεκμηριώσουμε τις απόψεις μας, και έπειτα να διεκδικήσουμε με τρόπο αποτελεσματικό και δυναμικό τα δίκαιά μας.
Στην περίπτωσή μας όμως θα ήταν άδικο να μην καταλογίσουμε ευθύνες που μας αναλογούν, αφού παθητικά ανεχόμαστε την αδικία από τις εκάστοτε εξουσίες κεντρικές ή τοπικές. Μας αδικεί και μας προσβάλει λοιπόν η κ. Δήμαρχος, όταν συντηρεί μια στρατιά από «ειδικούς συνεργάτες» απολύτως αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και μάλιστα ειδικοτήτων όπως αυτή του τμήματος «εκτροφής θηραμάτων»!! Προκαλεί η αμειβόμενη «προσφορά» στα κοινά από προέδρους και αντιπροέδρους Ν.Π. του Δ.Β., όταν η θέση εργασίας είναι κάτι παραπάνω από δυσεύρετη στην σημερινή συγκυρία!
Αποτελεί πρόκληση η συμπεριφορά των βουλευτών με το να διατηρούν «αποσπασμένους» στα γραφεία τους το σύνολο των προβλεπομένων θέσεων, να διατηρούν όλα τα προνόμια που τους παρέχονται, να διορίζουν Δ.Σ. με αμοιβές χιλιάδων ευρώ, να διεκδικούν αναδρομικά εκατομμύρια ευρώ, λες και ζουν σε άλλη χώρα!
Τέλος, σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να ζήσει, όσα έζησε ο Ισημερινός ή η Αργεντινή, όμως αν η Ελλάδα χρεοκοπώντας, προκαλέσει χρεοστάσια στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και συνεπαγόμενες απώλειες, που θα κατέστρεφαν μεγάλα μεγέθη κεφαλαίων σε τράπεζες και άλλους πιστωτές στην Γερμανία, την Γαλλία και Η.Π.Α., και ήταν δυνατόν να καταρρεύσει ολόκληρο το σύστημα της «Παγκόσμιας Σπείρας των Αλητών», τότε το πράγμα αλλάζει, και δείχνει σαν μια καλή ριζική λύση και νέα αρχή!

*πολιτικός μηχανικός, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος ΤΕΕ Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: