Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΦΤΗΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (Lidl) ΕΦΙΣΤΑ Ο Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

Για ""φθηνή τροφή" για τους πληβείους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας" κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής σε ερώτηση που κατέθεσε προς την ευρωπαϊκή επιτροπή σχετικά με το θανατηφόρο βακτήριο Ε.coli που ανιχνεύτηκε σε προϊόντα γερμανικής προέλευσης του σούπερ μάρκετ LIDL...Ο κ. Χουντής εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την αδυναμία των γερμανικών αρχών τόσο "να ελέγξουν αποτελεσματικά την ποιότητα των τροφίμων που παράγουν" και διακινούν όσο και να "χειριστούν το όλο θέμα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα".

Στην ερώτησή του, ο κ. Χουντής ζητάει από την Κομισιόν να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ελεγχθούν όλα τα τρόφιμα που διακινούν τα σούπερ μάρκετ LIDL, καθώς επίσης να πάρει μέτρα για τον αποτελεσματικό έλεγχο όλων των προϊόντων γερμανικής προέλευσης, ώστε μην κινδυνεύει η υγεία των ευρωπαίων καταναλωτών.

Υπογραμμίζει επίσης ότι "πολλαπλασιάζονται τα διατροφικά σκάνδαλα με προϊόντα γερμανικής προέλευσης, καθώς επίσης και "τα φαινόμενα απόκρυψης και συγκάλυψης" καθώς –όπως είπε- μόλις πριν από έξι μήνες αποκαλύφθηκε ότι για την υπόθεση των μολυσμένων ζωοτροφών, οι γερμανικές αρχές, ενώ γνώριζαν την πηγή της μόλυνσης, την απέκρυπταν τόσο από τον γερμανικό λαό όσο και από την Κομισιόν.

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι "η Γερμανία ακολουθεί μια πολιτική χαμηλών μισθών και συμπίεσης των τιμών [...], κάνοντας έκπτωση, τόσο στην ποιότητα, όσο και στους υγειονομικούς ελέγχους στο όνομα των χαμηλών μισθών και της υψηλής ανταγωνιστικότητας" .

πηγη: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: