Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ “Dignité / Al Karama”

Την Τρίτη το μεσημέρι το υπό γαλλική σημαία σκάφος “Dignité / Al Karama” με 16 επιβαίνοντες –μεταξύ των οποίων και ο συντονιστής της ελληνικής Πρωτοβουλίας Βαγγέλης Πισσίας– που εκπροσωπούν τη διεθνή αποστολή “Freedom Flotilla II – Stay Human” καταλήφθηκε από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις αφού η επικοινωνία μαζί του είχε ....
διακοπεί σε απόσταση 50 μιλίων από την ακτή τής Γάζας. Οι επιβαίνοντες συνελήφθησα...ν και κρατήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό μέχρι και σήμερα το πρωί, όταν σύμφωνα με πληροφορία του Υπουργείου Εξωτερικών αφέθηκαν ελεύθεροι να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Το Ισραήλ, ως μόνιμος σερίφης τής νοτιοανατολικής Μεσογείου, περιφρόνησε για άλλη μια φορά κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και επιστράτευσε κάθε έκνομο ή νομιμοφανές μέσο για να αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια έμπρακτης διεθνούς αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Η ελληνική κυβέρνηση, ξεκάθαρα πλέον φιλοϊσραηλινή, με χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, επέπληξε το “Dignité” για αλλαγή πλεύσης, τον έλληνα ακτιβιστή για μη υπακοή στις παράνομες/παράτυπες??? προειδοποιήσεις των ελληνικών αρχών και σε πρόσθετη (!!!) παράγραφο της διορθωμένης (!!!) του ανακοίνωσης θυμήθηκε να ενδιαφερθεί για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.

Καταγγέλουμε την απάνθρωπη πολιτική τού ισραηλινού κράτους αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης. Την απάντηση στην νέα προκλητική ισραηλινή ενέργεια θα δώσει η ελληνική κοινωνία –που σε αντίθεση με την κυβέρνησή της– στέκεται σταθερά αλληλέγγυα στον παλαιστινιακό λαό.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 20:00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανιων

Δεν υπάρχουν σχόλια: