Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ - ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου, είχε προγραμματιστεί στο πάρκο Τρίτση εκδήλωση για «το έργο και το όραμα» του Α. Τρίτση. Ονόματα πολλά και τρανταχτά: ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σηφουνάκης, ο γενικός γραμματέας του ίδιου υπουργείου Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του οργανισμού του πάρκου Μηλιώνης και η .....διευθύντρια του πάρκου Τζώρτζη, μαζί με τον «πράσινο» συρφετό τους θα επιχειρούσαν για μια ακόμη φορά να πουλήσουν μαθήματα οικοευαισθησίας και «έργου» στο πάρκο.
Φυσικά, στο χώρο καλέστηκαν και οι απαραίτητες ενισχύσεις σε μπάτσους, ενώ διάσπαρτοι ασφαλίτες επόπτευαν το χώρο. Παρόλʼ αυτά κάτι τους είχε διαφύγει.
Με την έναρξη των ομιλιών, άτομα από τις γύρω γειτονιές και κόσμος από το πάρκο που παρακολουθούσε παρενέβη κράζοντας τους χαρτογιακάδες, ενώ δυο τρία κομματόσκυλα έσπευσαν να απομονώσουν, ανεπιτυχώς βέβαια, τα «ταραχοποιά στοιχεία».
Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι ομιλίες σφυροκοπούνταν αδιάκοπα από χλευαστικά σχόλια (πόσα παίρνετε από το Λάτση; πόσα από τη Εurobank;) και συνθήματα όπως «ενάντια στης φύσης τη λεηλασία αγώνας για τη γη και την ελευθερία», «η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», «αυτό είναι σωστό, σφαλιάρες και κλωτσιές σε κάθε υπουργό».
Φυσικά υπουργό δεν είδαμε. Φρόντισε να στείλει στη θέση του ένα σημείωμα όπου δικαιολογούσε την απουσία του μέσω μιας επίμονης… οσφυαλγίας.

Η παρέμβαση πλαισιώθηκε και από άλλο κόσμο, ο οποίος πλησιάζοντας να δει τι συμβαίνει, συνέδραμε στη διαπόμπευση. Η ταραχή δε των διοργανωτών ήταν τέτοια που ο πρόεδρος της εκμετάλλευσης και λεηλασίας του πάρκου Μηλιώνης δεν άντεξε και ξέσπασε.

Τελειώνοντας μετά κόποις και βασάνων την ομιλία του (ζήτημα αν κατάφερε να πει συνεχόμενα δυο-τρεις λέξεις) πέταξε κάτω επιδεικτικά έντυπο ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πάρκου που του είχε δοθεί νωρίτερα.
Αστείος.Ενάντια στην πολιτική της αφαίμαξης και της εξαθλίωσης των «από κάτω», ενάντια στη λεηλασία της γης, ανανεώνουμε το ραντεβού μας στους δρόμους και τις πλατείες…Να μην αφήσουμε κανέναν και καμία να ρημάζει ανενόχλητα τη ζωή μας.

από το http://thersitis.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: