Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ κ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας με έκπληξη είναι η αλήθεια ότι ακούσαμε από το στόμα του δημάρχου Φ. Δημητριάδη να αποκαλεί μια ενέργεια της απελθούσης διοίκησης Γκιόνογλου "παράνομη" και να μην υπάρχει η...παραμικρή αντίδραση εκ μέρους του παρισταμένου τέως δημάρχου.
Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας αναφέρθηκε σε μια πληρωμή ενός εντάλματος ύψους 30 χιλιάδων ευρώ σε εργολάβο που κατασκεύασε έργο στην περιοχή "Αμπελοτόπια".
Είπε ο δήμαρχος ότι η απόφαση της διοίκησης Γκιόνογλου να πληρώσει τον εργολάβο είναι παράνομη, όχι γιατί δεν έγινε το έργο αλλά γιατί αποφάσισε να τον πληρώσει από άλλον κωδικό ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά.
Όπως εξήγησε την επόμενη μέρα στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο αντιδήμαρχος Σ. Κούγκας το έργο που έγινε στην περιοχή "Αμπελοτόπια" προέβλεπε ότι θα συμβάλλουν και οι κάτοικοι με εισφορές σε γη και χρήμα. Τα χρήματα, είπε ο κ. Κούγκας, αυτά δεν μπορεί κανείς και για κανένα λόγο να χρησιμοποιηθούν πουθενά αλλού εκτός της συγκεκριμένης περιοχής.
Τι έγινε; Ο συγκεκριμένος εργολάβος που κατασκεύασε έργο πληρώθηκε το τιμολόγιό του από άλλον κωδικό και όχι από αυτόν που ο νόμος προβλέπει.
Η διοίκηση Γκιόνογλου πήρε αυτή την απόφαση και την υπογραφή του έβαλε στην πράξη ο τότε αντιδήμαρχος Ν. Ανεσίδης.
Στην συνεδρίαση του συμβουλίου που έγινε προ ημερών, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας αναφέρθηκε στο θέμα και από την πλευρά του τέως δήμαρχος αναγνώρισε το γεγονός και δικαιολογήθηκε "ναι, το ξέραμε αλλά αποφασίσαμε έτσι γιατί έπρεπε να προχωρήσει το έργο".
Τουτέστιν, ο τέως δήμαρχος αναγνώρισε το λάθος της διαδικασίας που ακολούθησε.
Να σημειωθεί ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στον τέως δήμο Μελίκης όταν ο τότε οικονομικός υπεύθυνος πλήρωσε έναν προμηθευτή από κωδικό που ήταν για τη ΔΟΥ και το ΙΚΑ. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει δάνειο και να επιστρέψει τα χρήματα στο ταμείο.
Το θέμα είναι σοβαρό και εκ μέρους της διοίκησης, όπως ο αντιδήμαρχος στα ΧΡΟΝΙΚΑ, θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ..?