Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ.«Ο κόσμος χάνεται και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χτενίζεται"

Η επιστολή που ακολουθεί είναι του πρώην νομάρχη και βουλευτή Δωδ/νήσου κ. Γιάννη Παρασκευά προς τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Μιχ. Καρχιμάκη, με την οποία ζητάει άμεσα συνέδριο και ακύρωση της φιέστας για τις 3 Σεπτέμβρη.

Κ. Γραμματέα
Αυτοπροσδιορίζομαι άμεσα.
Δεν ανήκω ούτε στο κόμμα των «Μνημόνων» ούτε στο κόμμα των «Αμνημόνων».
Ανήκω σε αυτούς που αγωνιούν για το....
«τι τέξεται η επιούσα» μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων που μας περιβάλλουν.
Ο κόσμος χάνεται κ. Γραμματέα «και το ΠΑ.ΣΟ.Κ χτενίζεται».
Πρώτο μνημόνιο θηλειά στο λαιμό των «μη προνομιούχων» αποτέλεσμα «βαρέλι δίχως πάτο».
Δεύτερο μνημόνιο και εφαρμοστικός νόμος, θηλειά με καλό σχοινί και σαπούνι για ένα καλό κρέμασμα.
«Οι όμορφοι λαιμοί, όμορφα πνίγονται».
Διάχυτη είναι η απορία και η έκπληξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αν ο κ. Πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης έχουν κατανοήσει πού οδηγούμεθα.
Η εφαρμογή των προτάσεων του πρώτου και δεύτερου Μνημονίου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην Εθνική υποτέλεια και την οικονομική χρεοκοπία.
Όσοι εθελοτυφλούν δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι με την άσκηση αυτών των πολιτικών από την Ε.Ε. και την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ οδηγούν στην αποδιάρθρωση της κοινωνίας, στην αυξανόμενη ύφεση, στην αποδιοργάνωση και των τελευταίων υπολειμμάτων του παραγωγικού ιστού της χώρας και στην με βήμα-βήμα ελεγχόμενη χρεοκοπία μέχρι την ώρα της τελικής πτώσης.
Οι κρατούντες στην Ε.Ε. πίεζαν με όλους τους τόνους και όλα τα μέσα για «πολιτική συναίνεση» ούτως ώστε να δοθεί η δόση και να ηρεμήσουν δήθεν οι αγορές.
Η Πορτογαλία το έκανε. Γιατί οι αγορές δεν ηρεμούν; Τι πρέπει να δει η κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ για να αντιληφθεί ότι θα πρέπει να αλλάξει τις «τακτικές διαπραγμάτευσης» με τους λεγόμενους δανειστές μας;
Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για το δέον γενέσθαι το κόμμα (όπως κατάντησε με τις νεοφανείς ιδέες του Προέδρου) είναι απών, ενώ θα έπρεπε να είναι παρών και συμμέτοχο και στη διαμόρφωση των πολιτικών και στη στήριξη της υλοποίησής του.
Η φιέστα που προγραμματίζεται για τις 3 του Σεπτέμβρη (αμαυρώνουμε και την ημερομηνία) δεν πρέπει να γίνει.
Κ. Γραμματέα
Ο τόπος και το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχουν ανάγκη νέων ρηξικέλευθων-υλοποιήσιμων αποφάσεων.
Τέτοιου είδους αποφάσεις για το «δέον γενέσθαι» μπορεί να τις δώσει μόνο ένα πραγματικό συνέδριο.
- Να συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο και να αποφασίσει τη σύγκληση συνεδρίου, τη θεματολογία, τις διαδικασίες, τη συμμετοχή.
- Στο συνέδριο να αποφασιστεί «το Πολιτικό και Πολιτισμικό ανήκειν» πρώτα των μελών του κινήματος και ακόλουθα της χώρας.
Ο χρόνος δεν περιμένει.
Το αύριο πολύ σύντομα γίνεται χθες και οι ευκαιρίες χάνονται.
Ρόδος 08-07/2011
Παρασκευάς Γιάννης
Π. Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Μέλος Εθνικού
Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: