Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΔ διαδημοτικής ΠΛΑΤΕΟΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Διαδημοτική Οργάνωση (πρώην δήμου Πλατέος) της ΝΔ καταδικάζει την απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Ε. Χριστοφιλλοπούλου να καταργήσει το Γυμνάσιο Πλατέος.
Η οργάνωση της ΝΔ χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις και στο τέλος καλεί τους τέσσερις βουλευτές της Ημαθίας να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση για το θέμα αυτό.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ξαφνική, αναίτια, αναιτιολόγητη και άκρως προβληματική απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλλοπούλου που καταργεί το Γυμνάσιο Πλατέος μετά από πενήντα και πλέον χρόνια λειτουργίας. Ένα Γυμνάσιο που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή και έχει συνδέσει την ύπαρξή του με πολλές γενιές νέων της περιοχής που ξεκίνησαν τη ζωή τους λαμβάνοντας τις πρώτες βάσεις τους στο εν λόγω Γυμνάσιο.
Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας είναι απαράδεκτη και προκλητική γιατί δεν εδράζεται σε καμιά λογική επιχειρηματολογία και γιατί λήφθηκε χωρίς καμιά ενημέρωση και συζήτηση και προφανώς υπό την πίεση κομματικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ της ευρύτερης περιοχής. Δηλαδή η κ. υφυπουργός έκανε εκδούλευση στους παραγοντίσκους της περιοχής αδιαφορώντας και παραγνωρίζοντας την πραγματικότητα και τη σειρά των προβλημάτων που προκαλεί με την απόφασή της.
Η άφρονα απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας αναστατώνει δεκάδες οικογένειες και μαθητές που ενώ έχουν εγγραφεί στο Γυμνάσιό τους αναγκάζονται τώρα, ελαφρά τη καρδία, να μετακομίσουν σε άλλα Γυμνάσια. Αναγκάζονται να αλλάξουν, να επαναπρογραμματίσουν τη ζωή τους οι γονείς τους.
Δηλώνουμε ως οργάνωση της ΝΔ του πρώην δήμου Πλατέος ότι θα αντιδράσουμε στην απόφαση του Υπουργείου, θα πάρουμε μέρος στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει ο δήμος Αλεξάνδρειας.
Τέλος, καλούμε όλους τους βουλευτές της Ημαθίας να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το μέγα θέμα της κατάργησης του Γυμνασίου Πλατέος και να μας πουν σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να μην υλοποιηθεί η απαράδεκτη απόφαση.


Με τιμή
Πρόδρομος Κιρτικίδης
Πρόεδρος της Διαδημοτικής Οργάνωσης ΝΔ του πρώην δήμου Πλατέος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

προεδρε της ν.δ ολου του δημου οταν εκλεισαν τα τρικαλα γιατι δεν εκανες ανακοινωση