Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ο "ΧΟΝΤΡΟΣ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Βρήκαμε και δε νιώσαμε καθόλου έκπληξη από αυτά που διαβάσαμε στην Ισραηλινή εφημερίδα ΧΑΑΡΕΤΖ σχετικά με τις στενές σχέσεις του Παπανδρέου με τον Νετανιάχου.
Οι σχέσεις ξεκίνησαν πέρσι το Φεβρουάριο στη Μόσχα, σε ένα εστιατόριο όπου συναντήθηκαν, και έκτοτε έχουν γίνει κολλητοί. Το αποτέλεσμα, λέει η Ισραηλινή εφημερίδα, είναι να μεταβληθεί σε...ένθερμο υποστηρικτή του Παπανδρέου ο Νετανιάχου και ο Έλληνας Πρωθυπουργός να στέλνει κομάντο για να σταματήσουν τα ελληνικά καράβια που έπλεαν για τη Γάζα.
Ο Νετανιάχου το παίζει λομπίστας λέγοντας καλά λόγια στους Δυτικούς ηγέτες ώστε να βοηθήσουν την Ελλάδα και βλέπουμε όλοι τον τρόπο με τον οποίο βοηθάνε: Νέο μνημόνιο και άγρια μέτρα εις βάρος του λαού. Φανταστείτε να μην ήταν λομπίστας της χώρας μας ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
ΗΞΕΡΕ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥΗ εφημερίδα Χααρέτζ γράφει ότι ο Νετανιάχου ήξερε από την προηγούμενη Τετάρτη ότι ο Παπανδρέου δε θα επιτρέψει την αποστολή για τη Γάζα και το είπε στην εκδήλωση αποφοίτησης στην Σχολή Αεροπορίας. Η εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ήταν και έδειχνε απολύτως σίγουρος το τελευταίο διάστημα για την αποτυχία της αποστολής στη Γάζα αφού, λέει χαρακτηριστικά και απαξιωτικά για τον Παπανδρέου, τζογάρισε στην Ελλάδα και του βγήκε το στοίχημα!!!
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗΗ εφημερίδα επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο που δούλεψε τους τελευταίους μήνες στην αποτυχία της αποστολής ο οποίος δηλώνει ότι "οι οργανωτές της αποστολής δεν έλαβαν υπόψη τους ότι η Ελλάδα του Ιουνίου 2011 δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα του Μαΐου 2010" και συμπληρώνει σαρκαστικά "και τώρα πληρώνουν το τίμημα".

Είναι φανερό ότι η πολιτική που ακολούθησε ο Παπανδρέου έναντι των Ισραηλινών ήταν αυτή που ήθελε ο Νετανιάχου και μόνο που, όπως γράφει η Χααρέτζ, εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Ισραήλ.
"Ο Νετανιάχου θέλησε να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στον Ερντογάν ότι θα κάνει στενό φίλο του τον εχθρό του", γράφει χαρακτηριστικά. Και το "δυστύχημα" είναι ότι ο Παπανδρέου δέχτηκε να παίξει αυτό το αισχρό παιχνίδι έναντι των Παλαιστινίων και των Τούρκων χωρίς να κερδίσει κανένα απτό αποτέλεσμα και να παραγράψει δεσμούς δεκαετιών με τους Παλαιστίνιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: