Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΠΛΕΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ ΓΙΑ ΓΑΖΑ

Το γαλλικό πλοίο “Dignit Al Karama” που συμμετέχει στο διεθνή στολίσκο για τη Γάζα, έφυγε από τον Πειραιά, βρίσκεται ήδη σε διεθνή ύδατα και πλέει προς τον παλαιστινιακό θύλακα.....
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της πρωτοβουλίας "Ένα γαλλικό καράβι για τη Γάζα", στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το πλοίο Dignit Al-Karama που είναι μέρος του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα, απέπλευσε από τον Πειραιά, βρίσκεται ήδη σε διεθνή ύδατα και χαράσσει πορεία προς τη Γάζα.

Το πλοίο, μήκους 19 μέτρων, με 8 επιβαίνοντες, περιλαμβανομένου του εκπροσώπου του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (NPA) της άκρας αριστεράς Ολιβιέ Μπεζανσενό, είναι το μόνο που έφυγε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, “διαφεύγοντας από την ελληνική ακτοφυλακή” σύμφωνα τον εκπρόσωπο με τις πηγές αυτές.

Το “Dignit Al-Karama” είναι σκάφος αναψυχής το οποίο δεν παρακολουθούσαν οι ελληνικές αρχές όπως τα υπόλοιπα του στολίσκου, που έχει στόχο να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας και να παραδώσει στον παλαιστινιακό θύλακα ανθρωπιστική βοήθεια.

Όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος «μια αντιπροσωπεία θα αποσταλεί στο Κε ντ’ Ορσέ (το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών) για να ζητήσει προστασία» για το πλοίο. Εκτός του Μπεζανσενό, στο πλοίο επιβαίνουν ένα στέλεχος του γαλλικού συνδικαλιστικού κινήματος και η ακτιβίστρια και οικολόγος, μέλος του κόμματος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Νικόλ Κίιλ-Νίλσεν.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: