Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας:Ας δράσουμε προληπτικά από κοινού!

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Σήμερα το απόγευμα στις 17:30 το απόγευμα, ξέσπασαν ταυτόχρονα δύο μεγάλες αστικές πυρκαγιές σε βιομηχανικούς χώρους της πόλης της Κατερίνης. Σε μία από αυτές, όπως συνήθως, τέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή των πυροσβεστών....

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε πλαστικά τελάρα φρούτων και σε μεγάλη ποσότητα καυσόξυλων τα οποία βρίσκονταν δίπλα σε δεξαμενή υγραερίου. Αποτεφρώθηκε ένα φορτηγό αυτοκίνητο, χιλιάδες πλαστικές κλούβες και δεκάδες τόνοι ξύλων. Παρά τον μεγάλο κίνδυνο ανάφλεξης της δεξαμενής υγραερίου, οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού μας, κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές (εκτός από τις δικές τους).
Αγαπητοί συμπολίτες,

Αυτοί οι λίγοι άνθρωποι, με τα πενιχρά μέσα που τους παρέχει η πολιτεία, είναι υπεύθυνοι για όλα: Για τις αστικές και τις δασικές πυρκαγιές, για τις αναφλέξεις των χωματερών, ακόμη και για κάθε ατύχημα που θα λάβει χώρα μέσα στην πόλη ή στην εθνική οδό, κι ας είναι πλέον σε χέρια ιδιώτη!

Αναρωτηθήκατε ποτέ, τι θα συμβεί, αν μερικά από τα παραπάνω συμβούν ταυτόχρονα;

Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται τη βοήθειά μας. Όχι, δεν εννοούμε, πως πρέπει να πάρουμε τη μάνικα και να αρχίσουμε να σβήνουμε φωτιές μαζί τους! Φέτος 540 οικογένειες του νομού Πιερίας «Χαρίζουν μια μέρα από το καλοκαίρι τους στο δάσος» και βοηθούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναλαμβάνοντας την εθελοντική πυροφύλαξη μιας μεγάλης περιοχής του Ολύμπου και των Πιερίων.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των ημερήσιων συμμετοχών και τα ονόματα των συμπολιτών μας που στηρίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Αν ενδιαφέρεστε να λάβετε κι εσείς μέρος στη δημοφιλή δράση της ομάδας μας «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι τους στο δάσος 2011», μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν από τους 19 συντονιστές ή να δηλώσετε συμμετοχή στην ιστοσελίδα της ομάδας http://www.otoposmou.gr/, στην ενότητα "Μια μέρα για το δάσος".

Ας δράσουμε προληπτικά από κοινού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: