Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ- ΤΕΛΟΣ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΝΗΣΕΛΙ

Φωτ αρχείουω
φωτιά στην χωματερή Νησελίου
Την μεθεπόμενη Τρίτη θα γίνει ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός στο δήμο Αλεξάνδρειας για να προκύψει, να αναδειχτεί ο εργολάβος που θα αναλάβει το έργο της μεταφοράς των απορριμμάτων του δήμου στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών.
Η διοίκηση του δήμου έχει προϋπολογίσει το κόστος της μεταφοράς στο ποσό των 129 χιλιάδων ευρώ με τον ΦΠΑ και εκτιμά ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την υπογραφή της σύμβασης που έχει αναρτηθεί αναλυτικά στο δικτυακό τόπο του δήμου θα αρχίσει η μεταφορά των απορριμμάτων στα Γιαννιτσά και αμέσως μετά θα κλείσει ο ΧΑΔΑ Νησελίου.
Η προοπτική αυτή είναι πλέον...ορατή και οι κάτοικοι στο Νησέλι αλλά και στην ευρύτερη περιοχή βλέπουν να λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα, ένα πρόβλημα που διαχειρίστηκαν πολλοί δήμαρχοι ανεπιτυχώς αλλά λύνεται τώρα.
Ο άλλος ΧΑΔΑ που λειτουργούσε στον δήμο ήταν αυτός στην τοποθεσία «Κάλιανη» στα Τρίκαλα που όμως έκλεισε και δρομολογείται πλέον η ανάπλαση αυτών των χώρων καθώς επίσης και η αστυνόμευσή τους αφού πλέον σχεδόν όλοι οι πρώην χώροι απόθεσης απορριμμάτων στα χωριά συνεχίζουν να δέχονται μπάζα κυρίως με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ρύπανση στην περιοχή.
Η ανάπλαση αυτών των χώρων και η αστυνόμευσή τους με την επιβολή ποινών στους παραβάτες είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε αλλάξει σελίδα ο δήμος Αλεξάνδρειας στο ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: