Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Παγιώνεται η καθοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ παίρνει κεφάλι στην κούρσα που είναι ισχνό. Η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" καταδεικνύει την πλήρη ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικού σκηνικού και το κυριότερο, για πρώτη φορά η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να γίνουν εκλογές.
Πιο συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έκανε η Rass στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή επί των αναποφάσιστων, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 1,3%, ενώ στην προηγούμενη μέτρηση η διαφορά ήταν στο 0,9%.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΠΑΣΟΚ 23,1%,
 ΝΔ 24,4%,
ΚΚΕ 7,8%,
ΛΑΟΣ 4,8%,
ΣΥΡΙΖΑ 3,4%,
Οικολόγοι 3,3%,
Δημοκρατική Αριστερά 2,3%,
Δημοκρατική Συμμαχία 2,4%,
Άρμα Πολιτών 2,2%,
ενώ το 20,8% των ερωτηθέντων απαντά «δεν ξέρω – δεν απαντώ».
Στην παράσταση νίκης για δεύτερη δημοσκόπηση η ΝΔ υπερέχει με ποσοστό 54,8% έναντι 37,8% του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Α. Σαμαράς περνά μπροστά με 31,5%, έναντι 30,5% του Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την έρευνα 8 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν πως έρχονται χειρότερες μέρες, ενώ το 77,6% πιστεύει πως ακόμα και χωρίς την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου οι Ευρωπαίοι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

Το εύρημα αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς αναδεικνύει ότι η κυβερνητική προσπάθεια να πειστούν οι Έλληνες ότι αν δεν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο θα κατέρρεε η χώρα, έχει πέσει στο κενό και έχει γυρίσει μπούμερανγκ σε βάρος της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: