Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΕΛΕΘΕΡΙΑΚΟΥΣ- ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Αγωνιστές του ελευθεριακού και αναρχικού χώρου της Κοζάνης προχώρησαν πριν από τρεις μέρες στην κατάληψη του Εργατικού Κέντρου της πόλης θέλοντας να αναδείξουν σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και με άμεσο χωρίς διαμεσολάβηση τρόπο να προταχτούν και να μπουν στην ημερήσια διάταξη του αγώνα.
Η συνελεύσεις που γίνονται κάθε μέρα είναι ζωντανές και χτες αποφάσισαν ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί και σήμερα Σάββατο.
Το κείμενο της κατάληψης που κυκλοφόρησε χτες είναι:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε την πιο άγρια επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά μας κεκτημένα. Δεν είχαμε καμιά αυταπάτη ότι στις 29 Ιούνη το μεσοπρόθεσμο δεν θα ψηφιζόταν Ακόμα ένας επαίσχυντος νόμος που αφορά το μέλλον μας και κυρίως σε ό,τι αφορά το καθεστώς φορολογίας και εργασίας, για όποιον/α δεν είναι ακόμα άνεργος/η... Ένα ακόμα σημείο στην συνθήκη της εντατικοποιημένης και ανασφάλιστης εργασίας, της φτώχειας που κάνει ακόμη και την καθημερινή επιβίωση δύσκολη,του χαφιεδισμού και της καταστολής.

Στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 29 Ιουνίου πολιτική επιλογή του κρατους ήταν η λυσσαλέα αστυνομική καταστολή ενάντια στην οργή του κόσμου. Οχι μόνο για να περάσει το μεσοπρόθεσμο αλλά και για να επιχειρήσει να περάσει το μήνυμα ότι όλα τελειώσαν. Για μια ακόμα φορά χάνεται οποιαδήποτε επίφαση δημοκρατίας, φανερώνοντας πως τα αφεντικά θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα τους.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση που καθημερινά δεχόμαστε όλοι, θεωρούμε πως αν δεν προσπαθήσουμε να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας, δεν θα το κάνει κανείς άλλος για εμάς.

Πώς; Με κίνημα ανεξάρτητο, κοινωνικό, ταξικό, από τα κάτω, στη βάση των κοινωνικών αναγκών. Μακριά από λογικές υποταγμένου και κομματικοποιημένου συνδικαλισμού, αλλά με τα οριζόντια ταξικά προσδιορισμένα πρωτοβάθμια σωματεία, με αγώνες ουσιαστικά στα χέρια μας. Οι χιλιάδες που βγήκαν στον δρόμο ας γίνουν ένας ακόμη λόγος, για ένα κίνημα διαφορετικό, από τα κάτω. Για ένα κίνημα επικίνδυνο για τα σχέδιά τους που θα ξεπερνά τα όρια του ενσωματώσιμου και του “εφικτού”.

Στην πόλη μας
Το κατειλημμένο εργατικό κέντρο στην Κοζάνη λειτουργεί τις τελευταίες τρείς μέρες ως χώρος διαρκούς συνέλευσης με τρόπο αυτοοργανωμένο και ισότιμο, ενάντια στη λογική της διαμεσολάβησης και στην ανάθεση του αγώνα σε κάποιους άλλους. Δεν πρόκειται για κάποια πολιτική πρωτοπορία ή για ανθρώπους που έχουν, έτσι απλά, “ελεύθερο χρόνο” για να αγωνιστούν. Δεν παραγνωρίζεται πως οι καθημερινές υποχρεώσεις και καταναγκασμοί αποτελούν ένα ρεαλιστικό παράγοντα αλλά επιλέξαμε να “επιστρατεύσουμε” τους χρόνους μας –που ούτως ή άλλως δεν είναι ποτέ ελεύθεροι σε καθεστώς καθημερινότητας- προσπαθώντας να δημιουργήσουμε στη πόλη ένα χώρο πολιτικής συνάντησης μέσα στην συγκυρία που έχει βαρύνει. Επειδή ζούμε σε μια πόλη με 22,6% καταγεγραμμένη ανεργία, επειδή το μέλλον της ενέργειας θα καθορίσει τις ζωές μας με τρόπο καταλυτικό, επειδή νιώθουμε τον εγκλωβισμό που υπάρχει όταν αναγκάζεται κάποιος να διαχειρίζεται τις συνέπειες αυτού του σάπιου κόσμου μόνος του.

Να πολεμήσουμε καθημερινά την μοιρολατρία και την απάθεια. Πιστεύουμε στις πολιτικές και διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύσσονται στους χώρους δουλειάς όταν ανοίγονται μονοπάτια αγώνα, στο σπίτι όταν κλείνει η τηλεόραση, στις καθημερινές συζητήσεις και προβληματισμούς που δεν καταλήγουν στο “ποιος θα με σώσει”. Να κάνουμε κοινό τόπο, μέσα στην παρούσα συγκυρία, πως δεν ελπίζουμε σε λύσεις από τα πάνω. Δεν υπάρχουν σωτήρες για αυτό ας αποφασίσουμε πως δεν θα ζήσουμε σαν μάρτυρες. Στο παρόν και το μέλλον. Στο μεταξύ, ας δημιουργήσουμε όσο περισσότερες αδιαμεσολάβητες, ειλικρινείς και ανυστερόβουλες σχέσεις.

Υ.Γ. Τα γραφεία της Εργατικής Εστίας που συστεγάζονται στο κτήριο δεν παρακωλύονται από την κατάληψη. Παρακωλύονται από τις περικοπές στο εργατικό προσωπικό (έχει μείνει μόνο η διευθύντρια!) και τη γραφειοκρατία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες σε καθημερινή βάση καθ όλη την διάρκεια της ημέρας για διαρκή ζύμωση και επικοινωνία όπως επίσης και στην καθημερινή συνέλευση στις 10:00 μ.μ. στο χώρο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ για να συν-αποφασίσουμε περαιτέρω δράσεις και μορφές αγώνων.
Σήμερα Παρασκευή 1/7/2011 στις 8:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία ΚΟΖΑΝΗΣ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: