Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗ ΓΑΖΑ !!! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

Να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Ελλάδα και διεθνώς επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση, μετά την απαγόρευση απόπλου σε πλοίο με κατεύθυνση τη Λωρίδα της Γάζας.
Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του εξηγεί...τους λόγους αυτής της απόφασης, εκφράζοντας τη βούληση της Ελλάδας, να αναλάβει τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ κάνει και έκκληση για υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει πως παρά την έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τις συστάσεις της Ε.Ε. που αποτυπώθηκαν στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τη σχετική έκκληση του Κουαρτέτου και την προτροπή του Υπουργείου Εξωτερικών για μη συμμετοχή στην επιχείρηση διάσπασης του αποκλεισμού της Γάζας, συγκεκριμένες ομάδες ελλήνων και ξένων πολιτών επέμειναν, χωρίς να έχουν λάβει τις απαιτούμενες άδειες βάσει των κανόνων ασφαλείας, να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση.

Ως εκ τούτου η Ελληνική Κυβέρνηση, έχοντας πρωτίστως ως μέλημά της την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, αποφάσισε την απαγόρευση του απόπλου πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια, με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας”.

Οι θέσεις της Ελλάδας για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της Γάζας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή είναι γνωστές και σταθερές. Εξίσου γνωστή είναι η θέση αρχής της Ελλάδας για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή χρήσης βίας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπλόκο στο πλοίο "Audacity of Hope", προκάλεσε την οργή της Χαμάς, η οποία άφησε να εννοηθεί ότι επρόκειτο για το αποτέλεσμα των πιέσεων του Ισραήλ προς την Ελλάδα.
Το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι "η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών που αποτελεί τη μόνη οδό για συνολική και βιώσιμη επίλυση του Παλαιστινιακού, με τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους που να συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ".

Τέλος, τονίζει ότι η Ελλάδα δηλώνει εκ νέου τη βούλησή της και προτείνει να αναλάβει η ίδια, με ελληνικά πλοία ή με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο, τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω των υφιστάμενων διαύλων, όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Μάλιστα, προαναγγέλλονται επαφές από ελληνικής πλευράς με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση της αποστολής από τη χώρα μας

πηγή: news247.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: