Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΠΛΑΤΥ: ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος που ολοκληρώθηκε λίγο πριν την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας αποφασίστηκε ομόφωνα να επισκεφτεί την υφυπουργό Παιδείας Χριστοφιλοπούλου αντιπροσωπεία ώστε να μάθει τους λόγους που καταργεί το Γυμνάσιο Πλατέος και παράλληλα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Κινητοποιήσεις που περιλαμβάνει το...κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στο Πλατύ και άλλες που θα καθοριστούν ώστε να αναδειχτεί το πρόβλημα και να ακυρωθεί στην πράξη η άδικη απόφαση του Υπουργείου παιδείας, όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κ. Κιορογλίδης αναφέρθηκε στο θέμα με ένταση και έριξε τις ευθύνες της αλλαγής στάσης του υπουργείου στους “γνωστούς πολιτικάντηδες που είναι ανεύθυνοι” φωτογραφίζοντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν με τον τρόπο τους την προσπάθεια που είχε αρχίσει προ μηνών και που είχε ως στόχο την κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος και τη διατήρηση του Γυμνασίου Τρικάλων.
Ξέρουμε ποιοι είναι και καλά θα κάνουν να μην έρθουν στο χωριό ούτε για επίσκεψη ούτε για να ζητήσουν ψήφο”, είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Κιορογλίδης.

Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Σ. Ανδρονίδης αναφέρθηκε κι αυτός στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι παίχτηκαν μικροκομματικά παιχνίδια και τόνισε ότι όλα αυτά έγιναν για να πληγεί ο δήμαρχος Φ. Δημητριάδης.

Ακολούθως το λόγο πήραν κάτοικοι του Πλατέος που υποστήριξαν με θέρμη τις δυναμικές κινητοποιήσεις. Ξεχώρισε η τοποθέτηση της εκπαιδευτικού Ειρήνης Αθανασάκη- Κοσκερίδου που είπε ότι ο ίδιος ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Καρτσιώτης δεν είναι ενημερωμένος για την όλη εξέλιξη και τόνισε ότι αν δεν αλλάξει το νέο ΦΕΚ της Χριστοφιλοπούλου ως τις 26 Ιουλίου τότε το Γυμνάσιο Πλατέος καταργείται οριστικά.

Σε ενίσχυση των παραπάνω πρέπει να αναφέρουμε ότι ως και πριν από λίγες μέρες οι μαθητές του Γυμνασίου Τρικάλων έπαιρναν χαρτιά για να εγγραφούν στο γυμνάσιο Κορυφής καθώς επίσης ότι εστάλη στο δήμο έγγραφο ώστε να μεταφερθούν τα έπιπλα και τα γραφεία από το Γυμνάσιο Τρικάλων σε άλλα γυμνάσια.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι σαφές ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις των κατοίκων του Πλατέος κι όχι μόνο αφού στο συγκεκριμένο σχολείο πήγαιναν μαθητές και από τα γύρω χωριά. Αντιδράσεις που θα εστιαστούν στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα στον Θανάση Γικόνογλου αφού ο ξάδερφός του ήταν αυτός που υποστήριξε εξ αρχής αυτή τη λύση.
Ο Μπ. Γκιόνογλου είχε υποστηρίξει από τον Φεβρουάριο ακόμη τη λύση “να έχουν και τα τρία χωριά από ένα σχολείο”. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο Πλατύ θα παραμείνει το Λύκειο και συνεπώς θα έχει ένα σχολείο, και τα άλλα δυο σε Κορυφή και Τρίκαλα.
Φαίνεται ότι στο Υπουργείο Παιδείας βρήκαν καλή την άποψη του τέως δημάρχου και πείστηκαν και με΄σα σε τρεις μήνες έβγαλαν καινούργιο ΦΕΚ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΧΘΕΣ Ο ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ,Ο ΔΡΙΣΤΑΣ,Ο ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΝΙΔΗΣ,Η ΛΑΜΠΙΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ .ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΟΠΟΥΝ ΙΣΑΞΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ .Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ .ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ....ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΛΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ <150 ΠΑΙΔΙΩΝ>

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ¨ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ¨ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ.!!!!!!!!!!
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ........

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ????

Μ Α Σ Δ Ο Υ Λ Ε Ο Υ Ν ...!!!!!!