Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Για πρακτικές ΕΣ-ΕΣ κατηγορούν την Ελληνική Αστυνομία οι εργαζόμενοι στο μετρό. Μέσω του επίσημου συνδικαλιστικού τους οργάνου, του Σωματείου Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλουν....
τα ΜΑΤ για εγκληματική και επικίνδυνη συμπεριφορά, για τη ρίψη χημικών στο σταθμό του Συντάγματος.
«Η αλήθεια είναι μία και αυταπόδεικτη: Τα Ματ και η Αστυνομία σαν σύγχρονα ΕΣ-ΕΣ μετέτρεψαν το σταθμό του Συντάγματος σε θάλαμο αερίων, τη στιγμή που στο ιατρείο περιθάλπονταν εκατοντάδες τραυματίες. Ακόμη και ένστολοι συνάδελφοί μας δέχτηκαν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε ώρα εργασίας. Δυστυχώς, οι συνάδελφοι μας φορούσαν τη στολή του μετρό και όχι κουκούλες για να τύχουν της προστασίας της αστυνομίας».

Η ανακοίνωση του Σωματείου είναι η πλήρης διάψευση των ισχυρισμών εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ. ότι ουδέποτε έριξαν δακρυγόνα μέσα στο μετρό. Και οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν, απονέμοντας εύσημα στους εθελοντές συναδέλφους τους που περιέθαλψαν τους τραυματίες διαδηλωτές: «Οι εργαζόμενοι του μετρό χθες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην αντιμετώπιση όλων των έκτακτων περιστατικών (εκατοντάδες τραυματίες με ανοιγμένα κεφάλια, αναπνευστικά προβλήματα ευπαθών ομάδων κ.ά.). Συγχαρητήρια στην Υπηρεσία Εκτακτων Αναγκών του μετρό, στον Ερυθρό Σταυρό, στους εθελοντές ιατρούς καθώς και σε όλο το προσωπικό βάρδιας».

Λ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: