Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΑΝΟΚΟΛΟΥΘΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟ ΜΕ 18λ ΤΟ ΚΙΛΟ

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και ο ίδιος ο Υπουργός Κ. Σκανδαλίδης είχε πει, είχε δεσμευτεί με απόλυτο τρόπο ότι φέτος δε θα λειτουργήσουν "στέκια" και ότι όλη η παραγωγή θα απορροφηθεί μέσω των συνεταιρισμών.
Όμως, και φέτος λειτουργούν στέκια. Λειτουργούν στέκια που απορροφούν την παραγωγή των συμπύρηνων...ροδακίνων και μάλιστα λειτουργεί ένα στέκι στην Κουλούρα που αγοράζει ροδάκινα με 18 λεπτά το κιλό και πληρώνει με την παράδοση.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου στεκιού "σπάει" την αγορά και ο κάθε μεταποιητής θα έχει πρακτικά το επιχείρημα της συγκεκριμένης τιμής και θα πληρώνει αναλόγως.
Τέλος, οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο ένας της ΝΔ στο νομό Ημαθίας κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβουν δράση, να βγουν και να πουν την άποψή τους, να παρέμβουν πολιτικά, να κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους.
Δε γίνεται οι βουλευτές να κρύβονται και να μην παρεμβαίνουν στα τοπικά ζητήματα που καθορίζουν εν προκειμένω την πορεία ενός ολόκληρου κλάδου που είναι τόσο σημαντικός για την τοπική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: