Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΙ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ

Την ανησυχία τους εκφράζουν πλήθος βαμβακοπαραγωγών για το τι μέλει γενέσθαι με τις αποζημιώσεις οι οποίες αφορούν τις ζημιές που προκλήθηκαν πέρσι, από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις. Οι αποζημιώσεις αφορούν συνολικά 33.000 βαμβακοπαραγωγούς ενώ το συνολικό ποσό που ανακοινώθηκε από το ΥπΑΑΤ αγγίζει τα...25 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτό το διάστημα συντάσσονται τα πορίσματα για τις ζημιές από τις βροχές προκειμένου να αποζημιωθεί πρώτα η βροχόπτωση και αμέσως μετά η διαδικασία είναι να ανοίξει ο φάκελος των ΠΣΕΑ για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που έχουν ζημιές από το πράσινο σκουλήκι.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν βαμβακοπαραγωγοί, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όταν ανακοίνωσε το ύψος των αποζημιώσεων και τους δικαιούχους παραγωγούς είχε υποσχεθεί ότι τα χρήματα θα δοθούν έως το τέλος Μαΐου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

υποστηριξε και εσυ Μοχλα τις περικοπες δαπανων στη δημοσια δοιηκηση και στους μισθους οπως προβλεπει το μεσοπροθεσμο και μετα μπορεις να ζητας οσες αποζημιωσεις θες.