Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Κ.Κ. Γαλίας: Η Ελλάδα δεν πρέπει να θυσιαστεί

Ανακοίνωση του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος για την κατάσταση στην Ελλάδα

Τα διαδοχικά προγράμματα λιτότητας, που επιβάλλονται στον ελληνικό λαό από την κυβέρνηση Παπανδρέου και την τρόικα ΔΝΤ-ΕΚΤ-Ε.Ε., καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά...τους, χωρίς να επιλύουν με κανένα τρόπο την ελληνική κατάσταση. Παρόλα αυτά, το ελληνικό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να ψηφίσει μια νέα δόση “θεραπείας-σοκ”, μέσω της ιδιωτικοποίησης 30 δημοσίων επιχειρήσεων, νέων περικοπών και μεγαλύτερων απωλειών εργατικών δικαιωμάτων.
Η Ευρώπη τώρα βρίσκεται μπροστά σε μια θεμελιώδη επιλογή για το μέλλον της: Είτε θα επικαλεστεί την αρχή της αλληλεγγύης, είτε θα θυσιάσει την Ελλάδα στο βωμό της οικονομίας. Η ίδια η ιδέα της ένωσης, με την ευγενέστερη έννοια της λέξης, κινδυνεύει σήμερα. Ποιά είναι η αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν αυτή στιγματίζει και εγκαταλείπει τις χώρες που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εν μέσω κρίσης; Ποιά είναι η αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αγορών, ενάντια στα συμφέροντα των λαών της;
Η Γενική απεργία που έφερε 50.000 ανθρώπους στην Πλατεία Συντάγματος της Αθήνας αποτελεί την καλύτερη αντανάκλαση του κινήματος των “αγανακτισμένων”. Δείχνει ξεκάθαρα την επιλογή των Ελλήνων πολιτών και εργαζομένων. Η ριζοσπαστική αλλαγή πορείας της Ευρώπης είναι ζωτικής σημασίας, περισσότερο από ποτέ άλλοτε.
Το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα χαιρετίζει την επιτυχία αυτής της κινητοποίησης και καταδικάζει την αστυνομική καταστολή που υπέστησαν οι διαδηλωτές. Στηρίζουμε τη δημιουργία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πλατιών μετώπων αγώνα εναντίον της λιτότητας και υπέρ εναλλακτικών προτάσεων με στόχο την επανοικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κοινωνικά και δημοκρατικά θεμέλια.

Πιέρ Λοράν
Εθνικός Γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος
Πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: