Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ: ΕΦΥΓΕ Η ΣΠΙΘΑ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ !!!

Θα πρέπει να είναι πανελλήνια πρώτη, δεν έχω ξανακούσει ανάλογο γεγονός. Στη Βέροια όμως τα κατάφεραν πάλι να γίνουν νούμερο που είναι σίγουρο ότι θα ανέβει πρώτη προβολή σε εθνικό δίκτυο σύντομα.
Η πλατεία των αγανακτισμένων διασπάστηκε. Ναι, διασπάστηκε. Αποχώρησε η ...ΣΠΙΘΑ και έκανε δική της πλατεία. Παρακαλώ, μη γελάτε γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά.
Η ΣΠΙΘΑ αποχώρησε γιατί προφανώς δε μπορούσαν να κάνουν καλή χημεία με τους «εθνικιστές πατριώτες» που παραμένουν στη πλατεία Δημαρχείου. Η ΣΠΙΘΑ πήγε στην πλατεία ΕΛΗΑΣ, λίγο παρακάτω.
Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να δει την ιστορία αυτή στα σοβαρά αλλά εγώ αδυνατώ. Από την πρώτη στιγμή κάποιοι θέλησαν να επιβάλλουν τους όρους τους στην πλατεία στη Βέροια. Ζήτησαν από έναν πολίτη την πρώτη μέρα να μάθουν τι θέλει να πει και τι εθνικότητας είναι. Είναι φανερό ότι βρήκαν την ευκαιρία ορισμένοι εθνικιστές, καλυμμένοι χρυσαυγίτες, απολίτικοι κλπ να βγουν στο δρόμο και να πουν τον πόνο τους.
Τα κατάφεραν λοιπόν και έγιναν νούμερο σε όλη την Ελλάδα. Συγχαρητήρια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρες μάρες κουκουνάρες το άρθρο σας κύριε Μόχλα. Η Σπίθα αποχώρησε γιατί η κόντρα της με το Μπαρούτι για το θέμα της ανάρτησης ή όχι της Ελληνικής σημαίας ήταν διαρκής. Αν τώρα θεωρείτε το Μπαρούτι που απόμεινε στην πλατεία εθνικιστές, έ, τότε μάλλον χρειάζεστε επειγόντως ψυχίατρο. Αυτά παθαίνει όποιος γράφει άρθρα από δεύτερο χέρι κύριε Μόχλά. Καί κάτι ακόμη.Τό ποιός είναι νούμερο και ποιός όχι το γνωρίζετε νομίζω πολύ καλά. Καθρέφτη στο σπίτι σας δεν έχετε;

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν μια και μοναδική φορά στην πλατεία Δημαρχείου. Γινόταν φασαρία και κάποιοι πήγαν να σκίσουν την Ελληνική σημαία. Αυτοί που μείνανε, έχουν πρόβλημα με την σημαία, η οποία χωράει τους πάντες αλλά όχι την αντικοινωνική συμπεριφορά. Τουλάχιστον καθάρισε το στάρι απο τα βούζια.

Άγγελος Ιακωβίδης είπε...

Η σοβαρότητα έχει αποχωρήσει προ πολλού τόσο από τον αρθρογράφο (γιατί αν υπήρχε κάποιος που έκανε ρεπορτάζ θα ήξερε τι να γράψει) όσο και από την ίδια τη σελίδα. Κύριοι σας έστειλα τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Τον χάσατε; Αλλά για να υπάρχει δημοσιογραφική δεοντολογία πρέπει να υπάρχουν και δημοσιογράφοι και εσείς σαφώς δεν είστε. Γιατί αν είχατε δημοσιογραφική ταυτότητα η Ένωση σας θα την ζητούσε πίσω.
Για αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν. Υπηρξε ένα συγκεκριμένο άτομο που μετά από 50 χρόνια απαξίωσης της Ελληνικής σημαίας και συνεχούς προσβολής της αποφάσισε την καπηλευτεί και να γίνει η πατριώτισα που δεν ήταν ποτέ και να τοποθετήσει την Ελληνική Σημαία και απο σύμβολο ενότητας ενός λαού να την κάνει ένα απαξιωμένο σύμβολο διαφορών σε μία προσπάθεια αυτοπροβολής. Δεν πέρασε όμως και αυτό οδήγησε κάποιους οι οποίοι όλοι τους είναι μέλη της σπίθας και υποστήριξαν το άτομο αυτό που προσπάθησε να καπηλευτεί τη σημαία. Αυτοί που αποφάσισαν να σηκώσουν την Ελληνική σημαία πήγαν στην Εληά. Αυτή ήταν η επιλογή τους όπως επιλογή τους ήταν την προηγούμενη εβδομάδα να αφήσουν την πλατεία για να πάνε στη συγκέντρωση του Μίκη Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη. Η πλατεία Δημαρχείου είναι ανοικτή και ανοίκει σε όλους. Χωρίς κόμματα, χωρίς ταμπέλες χωρίς σημαίες με μόνο λάβαρο την αγανάκτηση μας όχι μονο απέναντι σε μία ανίκανη και προδοτική κυβέρνηση αλλά και σε ένα σάπιο και σαθρό πολιτικό σύστημα. Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής και η πλατεία χωράει τους πάντες. Αρκεί όσοι θα έρθουν να δεχτούν τον ένα και μοναδικό όρο. Ότι πρώτα και πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και ξέρουμε να σεβόμαστε τους πάντες όπου και αν ανήκουν, ότι και αν πιστεύουν. Αν υπάρχει σεβασμός δεν υπάρχουν ούτε εντάσεις, ούτε καβγάδες. Υπάρχει μόνο ενότητα και μέσα από τις διαφωνίες που μοιραία θα υπάρξουν θα βγούν μόνο υγιή συμπεράσματα και δράσεις.