Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ- Ή ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Ή ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ

Έχουν χρόνια στην πολιτική, είναι δηλαδή επαγγελματίες πολιτικοί και ως εκ τούτου εκφέρουν λόγο άκρως καθεστωτικό, επαγγελματικό και τέτοιον που μόνον τα συμφέροντα της πολιτικής τάξης εξυπηρετούν. Γι αυτό εξ άλλου έπαψαν να συγκινούν και είναι πλήρως απαξιωμένοι στα μάτια του ελληνικού λαού.
Ωστόσο, αν και γνωρίζουν ότι πλέον είναι τελειωμένοι, αν και γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμιά πιθανότητα να επιβιώσουν πολιτικά αν δε φροντίσουν να κάνουν πρώτα μια γενναία αυτοκριτική που να συνοδεύεται με πράξεις (παραίτηση από υπουργικούς θώκους κλπ) και στη συνέχεια να αρθρώσουν έναν σύγχρονο πολιτικό λόγο αυτοί επιμένουν.
Επιμένουν γιατί προφανώς τους είναι δύσκολο να...παραδεχτούν ότι έπαψαν να είναι οι μεσσίες, αυτοί που έχουν την ιερή αποστολή να μας σώσουν, να μας διοικήσουν. Επιμένουν γιατί θα χάσουν τα οφέλη της εξουσίας.
Πως αλλιώς μπορεί κάποιος να εξηγήσει την προσέγγιση του Παπουτσή που μιλώντας στην εφημερίδα Real News λέει ότι «ο πρωθυπουργός έχει ισχυρή λαϊκή εντολή και αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και όλοι έχουμε αναλάβει από κοινού την ευθύνη προς την ελληνική κοινωνία».
Ή δεν πήρε πρέφα το τι συνέβη προχτές που ο Παπανδρέου παρέδωσε την πρωθυπουργία για λίγες ώρες έχοντας την πλειοψηφία στη Βουλή παραδεχόμενος ότι είναι αδύναμος να διοικήσει ή κάνει το χαζό.
Βέβαια, ο Παπουτσής ισχυρίζεται ότι ο Παπανδρέου έβαζε και θα βάζει πάντα τα συμφέροντα της χώρας και του λαού πάνω απ΄ όλα αλλά δε λέει κουβέντα γιατί δεν το αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του.
Ότι κι αν πουν οι Υπουργοί ότι κι αν βγουν και πουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όλοι γνωρίζουν ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες. Η νέα Κυβέρνηση είναι θνησιγενής και όλοι το ξέρουν. Είναι Κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και όλοι αντιλήφθηκαν ότι ήδη στο ΠΑΣΟΚ συντελέστηκε αλλαγή ηγεσίας με τη δημοκρατική διαδικασία του 2004. Τότε το δαχτυλίδι το πήρε ο Παπανδρέου από τον Σημίτη και τώρα το πήρε ο Βενιζέλος από τον Παπανδρέου.
Όλοι ευχαριστημένοι λοιπόν στον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ αλλά όλοι θυμωμένοι στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: