Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΔ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο Σ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ- ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ

Ο Σίμος Δανιηλίδης με την Αυτοδιοικητική Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο νικητής των εκλογών για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην ΤΕΔΚ). Ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών...
κατάφερε να συγκεντρώσει 104 ψήφους (13 έδρες), ενώ ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης και επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, Λάζαρος Κυρίζογλου, έλαβε 87 (11 έδρες). Η Λαΐκή Συσπείρωση του Μιχάλη Κωνσταντινίδη έλαβε 8 ψήφους (1 έδρα), ενώ ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης έλαβε μια ψήφο.

Παρά τις διαφωνίες που προέκυψαν το μεσημέρι για τη συμμετοχή στη διαδικασία της ανάδειξης του Δ.Σ. εκπροσώπου του Δήμου Δίου- Ολύμπου, εξαιτίας του ότι ο δήμαρχος της περιοχής έχει τεθεί σε αργία, τελικώς ο δήμος εκπροσωπήθηκε κανονικά.

Σε επίπεδο εκλογής αντιπροσώπων για την ΚΕΔΕ (πρώην ΚΕΔΚΕ), η παράταξη Δανιηλίδη ανέδειξε 16 αντιπροσώπους, η παράταξη Κυρίζογλου 13 και η Λαϊκή Συσπείρωση 1.

Στη δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης και επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, Λάζαρος Κυρίζογλου για το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κυρίζογλου κατήγγειλε πως οι εκλογές έγιναν κάτω από συνθήκες ωμών εκβιασμών και με ένα καλπονοθευτικό σύστημα. Προανήγγειλε δε προσφυγή στη δικαιοσύνη για τη νομιμότητα και το κύρος των εκλογών, ενώ κατήγγειλε τον τρόπο δράσης του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη..

Δεν υπάρχουν σχόλια: