Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κινητοποιήσεις στην Ιταλία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μπλόγκ

Αντιδράσεις στο χώρο του Διαδικτύου προκαλεί σχέδιο νόμου που φέρνει προς ψήφιση στην ιταλική Βουλή η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τη νομική υπόσταση των ιστολογίων, τα οποία θεωρεί ισότιμα με τις ειδησεογραφικές πύλες.
Αν το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου ψηφιστεί, οποιοσδήποτε πιστεύει ότι θίγεται από τα γραφόμενα κάποιου μπλόγκερ θα μπορεί να του κοινοποιεί την θέση του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να του ζητά να ανακαλέσει ή να αναρτήσει την απαντητική ...επιστολή μέσα σε σαράντα οκτώ ώρες, χωρίς δικαίωμα ανταπάντησης. Αν αυτό δεν συμβεί, ο κάτοχος του ιστολογίου θα αναγκάζεται να καταβάλλει πρόστιμο που θα φτάνει έως και τις δώδεκα χιλιάδες ευρώ.

Ομάδες που δημιουργήθηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter ζητούν την τροποποίηση του εν λόγω άρθρου και εκφράζουν την άποψη ότι "πρόκειται για εκβιασμό" και "προσπάθεια φίμωσης του Διαδικτύου". Ιδιοκτήτες των μπλογκς και απλοί χρήστες του διαδικτύου οργάνωσαν ήδη διαδήλωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Πάνθεον, για την ερχόμενη Πέμπτη

Πολλοί σχολιαστές επισημαίνουν ότι υπάρχουν αρκετοί βουλευτές και γερουσιαστές -και στο εσωτερικό της ιταλικής κεντροδεξιάς- που αντιτίθενται στην έγκριση του μέτρου. Ένας από αυτούς, ο Ρομπέρτο Κασινέλι, του μπερλουσκονικού Οίκου της Ελευθερίας πρόκειται να καταθέσει μια τροπολογία, την οποία συνέταξε σε συνεργασία με πολίτες που διαθέτουν ιστολόγια. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο γραμματέας του κόμματος “Ιταλία των Αξιών” και πρώην εισαγγελέας Αντόνιο Ντι Πιέτρο τόνισε ότι "είναι ύβρις κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, πρόκειται για ένα φασιστικό μέτρο".

πηγή:/www.alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: