Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοικτή Επιστολή προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Της
Ρ. Δούρου
Έχω βαρεθεί να ακούω ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι «καζάνι που βράζει». Αν υπάρχει ψήγμα πραγματικότητας σε αυτή τη φράση–κλισέ, πρέπει επιτέλους αυτό το καζάνι, αν όχι να εκραγεί, τουλάχιστον να βγάλει κάποιο «ατμό», να μην ψηφίσουν, τουλάχιστον κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές τα νέα μέτρα αφαίμαξης του ελληνικού λαού.
Να θυμίσω ότι το χαράτσι της...φορολόγησης των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ΚΑΙ αντισυνταγματικό αλλά αντιβαίνει ΚΑΙ την κοινοτική νομοθεσία, σύμφωνα με τα όσα παρατήρησε με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Κυρίες και κύριοι της κοινοβουλευτικής ομάδας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος:

Το Μάιο του 2010 ψηφίσατε το Μνημόνιο, που έθετε τις βάσεις της θεσμοποιημένης λιτότητας.

Στις 29 Ιουνίου ψηφίσατε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σκληρής και άδικης λιτότητας, που ήδη έχει αποδειχθεί αναποτελεσματικό, καθώς όλοι οι κρίσιμοι οικονομικοί δείκτες είναι στο «κόκκινο», η ύφεση βαθαίνει και η ανεργία καλπάζει.

Σήμερα έχετε τη δυνατότητα, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, να επανορθώσετε, μην ψηφίζοντας τα νέα μέτρα, που είναι εξίσου άδικα και θα αποδειχθούν εξίσου αναποτελεσματικά.

Έχετε μια ευκαιρία να βάλετε τέλος στο έργο αυτής της άκρως επικίνδυνης κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που έχει χάσει πλέον τον έλεγχο και χαρατσώνει ό,τι κινείται. Μιας χρεοκοπημένης κυβέρνησης που οδηγεί την κοινωνία σε χρεοκοπία. Μιας κυβέρνησης που δεν εφάρμοσε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ από όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Σίγουρα δεν θέλετε να περάσετε στην Ιστορία ως άβουλοι και παθητικοί συνεργάτες/συνένοχοι μιας πολιτικής που οδήγησε στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία.

Ως οι υποστηρικτές μιας κυβέρνησης ανάξιας της εμπιστοσύνης που της έδειξε ο ελληνικός λαός.

ΣΗΜΕΡΑ έχετε την ευκαιρία να πείτε ΟΧΙ. Όχι στον ανελέητο πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση Παπανδρέου στον ελληνικό λαό. Να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων: να σώσετε τον τόπο, καταψηφίζοντας και οδηγώντας σε εκλογές τη χώρα. Η υπηρεσία που θα έχετε προσφέρει υπερβαίνει κατά πολύ το κομματικό καθήκον. Έχετε χρέος να προτάξετε το συμφέρον του ελληνικού λαού, έναντι της κομματικής πειθαρχίας.

Είσαστε βουλευτές στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Και η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορείτε, που οφείλετε να του προσφέρετε, είναι η καταψήφιση των νέων μέτρων της χρεοκοπίας!

Νέοι και παλιοί βουλευτές – οι ευθύνες σας είναι κοινές. Δικαιολογίες του τύπου “δεν γνώριζα, δεν είχα καταλάβει, δεν ευθύνομαι”, δεν στέκονται. Η ευθύνη του καθενός σας ξεχωριστά θα μετρήσει για το μέλλον των παιδιών μας: θα το υπονομεύσετε συνειδητά; Θα αποφασίσετε να περάσετε στην Ιστορία ως το άμορφο, άφωνο, θλιβερό δεκανίκι της επιβολής της αθλιότερης πολιτικής, των αθλιότερων συμφερόντων;

*Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Ελεύθερη Ζώνη, 26 Σεπτεμβρίου 2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι καζανι που βράζει, ειναι τζεντζερης ξεγανωτος που τον πεταξαν στα σκουπιδια ,τον πηρε ο παλιατζης να τον πουληση για παλιοσίδερα αλλα και εκει επειδη δεν ειχε αξια γιατι ηταν τρομερα βρωμισμενος βρισκεται τωρα στον σκουπιδοτοπο μεσα στα χωματα και την δυσοσμϊα.