Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Υποψία σκανδάλου με χρηματοδότηση πανεπιστημίου για εκπαίδευση ΡΟΜΑ

Π. Χατζησάββας
Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 4ου δημοτικού σχολείου Βέροιας Π. Χατζησάββας. Διαβάστε την:

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές των Ρομά από το Εργοχώρι φοιτούν στα τρία δημοτικά σχολεία (4ο, 5ο και 8ο) της πόλης μας με πολλά ομολογουμένως προβλήματα, κυρίως στον τομέα της υγιεινής και της καθαριότητας, αφού ο Δήμος Βέροιας δεν εκπλήρωσε στον απαραίτητο βαθμό τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.
Η λειτουργία των τμημάτων αυτών στηρίχτηκε σε δύο βασικούς πυλώνες:
1. Στις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, που θα ήθελα να τους συγχαρώ για την καθημερινή κατάθεση ψυχής, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες.
2. Στους συλλόγους γονέων που από το υστέρημά τους συνέδραμαν στο βαθμό μπορούσε ο καθένας, ώστε να κυλήσει ομαλά αυτό το εγχείρημα.
Δυστυχώς, από την επίσημη πολιτεία οι σχολικές μονάδες δεν έλαβαν καμιά απολύτως βοήθεια σε υλικοτεχνική και άλλη υποδομή. Δε μοιράστηκε δωρεάν ούτε ένα μολύβι στα παιδιά ενώ την ίδια ώρα πληροφορούμαστε από έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χρηματοδοτείται για την εκπαίδευση των Ρομά με το ιλιγγιώδες για την εποχής μας ποσό των 2.900.000 €, χρηματοδότηση που γεννά εύλογα ερωτηματικά για το πού πάνε αυτά τα λεφτά και ενέχει υποψία σκανδάλου.

Παναγιώτης Χατζησάββας
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
4ου Δ.Σ. Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: