Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Προπηλακισμούς και σωματική βία σε βάρος καταληψιών μαθητών καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Απειλές προπηλακισμούς και σωματική βία από διευθυντές σχολείων και μερίδα "αγανακτισμένων" γονέων σε μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις σχολείων καταγγέλλει η ΟΛΜΕ παρουσιάζοντας συγκεκριμένα περιστατικά που συνέβησαν σε σχολεία στο Γαλάτσι και την Αργυρούπολη.
Σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΛΜΕ «Υποδιευθυντής λυκείου... στο Γαλάτσι προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας ενώ παράλληλα σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης «αγανακτισμένος» γονέας κτύπησε με τον κόπτη που κρατούσε μαθητή που συμμετείχε σε κατάληψη.»

Η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι «Τα κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος μαθητών είναι πάμπολλα και η Ομοσπονδία μας αδυνατεί να τα καταγράψει» προσθέτοντας ότι«οι απειλές, οι προπηλακισμοί και η σωματική βία σε βάρος μαθητών είναι απαράδεκτες από παιδαγωγική άποψη και όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο» επισημαίνει.

Να σημειωθεί ότι ευθύνες για την κατάσταση αυτή το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταλογίζει στο υπουργείο Παιδείας «που με την εγκύκλιο, που απέστειλε στις 20/9/2011, βαφτίζει "πρόληψη και παιδαγωγική αντιμετώπιση" την καταστολή των μαθητικών αγώνων, καλλιεργεί τον "κοινωνικό αυτοματισμό", το διαίρει και βασίλευε, επιδιώκει να στρέψει τους γονείς ενάντια στα παιδιά. Και ακόμη ονομάζει "δυσλειτουργία" τον αγώνα των μαθητών ενάντια στα προβλήματα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: