Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ

Στα Γιαννιτσά την Κυριακή το απόγευμα στις 6:30 θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση πολιτών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και στο τριπλό χαράτσι που καλείται να πληρώσει ο κάθε πολίτης.
Ενεργοί πολίτες και συλλογικότητες καλούν τον κόσμο να πάρει μέρος στο Κίνημα ώστε με δυναμικές κινητοποιήσεις να ακυρωθεί στην πράξη αυτή η αντιλαϊκή πολιτική.
Το κάλεσμα είναι:ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος, την ώρα που ανακοινώνει για πολλοστή φορά νέα μέτρα – χαράτσια, που οδηγούν στην εξαθλίωση την εργαζόμενη πλειοψηφία, την ίδια στιγμή παρακαλάει το εφοπλιστικό κεφάλαιο για «συζήτηση» αν και πως θα «συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια».Δεν υπάρχει πια, καμία αυταπάτη, σε κανέναν εργαζόμενο, για το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η κυβέρνηση και τα στηρίγματά της. Έτσι, η εντεινόμενη επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας, στα εισοδήματά μας, στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, κάνει επιτακτικότερη την ανάγκη για δυναμικότερες απαντήσεις, για μεγαλύτερο συντονισμό και έμπρακτη αλληλεγγύη από την πλευρά μας.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι η πρακτική εφαρμογή του βασικού συνθήματος των πλατειών του Μαΐου - Ιουνίου, που αγκάλιασε η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
• Απορρίπτουμε λογικές που καλλιεργούν αυταπάτες και παθητική στάση στους εργαζόμενους γύρω από τη συνταγματικότητα του νέου χαρατσιού. Έχουν άλλωστε αποδείξει ότι το Σύνταγμα είναι ένα ακόμη κουρελόχαρτο μπροστά στο ‘’εθνικό συμφέρον’’ κάνοντας σαφές σε όλους μας, ότι γι’ αυτούς, νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού.
• Δημιουργούμε δίκτυο αλληλεγγύης για να αποτρέψουμε με μαζικό τρόπο, κάθε προσπάθεια να κόψουν το ρεύμα σε συμπολίτες μας, κάθε προσπάθεια τραπεζιτών να βγάλουν σε πλειστηριασμό το σπίτι συνανθρώπων μας, που δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση τους.
• Καλούμε τους τοπικούς συλλόγους εργαζομένων της ΔΕΗ και των Τραπεζών, τα Εργατικά Κέντρα, όλα τα σωματεία εργαζομένων, να πάρουν αποφάσεις και να καλύψουν τους εργαζόμενους – μέλη τους στη μη εφαρμογή αντιδραστικών και ανάλγητων αποφάσεων που πετούν στο δρόμο ανθρώπινες ψυχές.
• Καλούμε σε μαζική συμμετοχή σε εκδηλώσεις κοινωνικής ανυπακοής, για να αποτρέψουμε την επιστροφή του ρολογιού στην εποχή των παγετώνων, για να επιβάλουμε ότι την κρίση δεν θα την πληρώσουμε εμείς, αλλά αυτοί που τη δημιούργησαν.

Με πολύμορφες δράσεις και αγώνα διαρκείας από συνδικάτα, συλλόγους, μικρομεσαία αγροτιά, φοιτητές και μαθητές μπορούμε να νικήσουμε.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 18.30
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (οδό ΜΑΔΥΤΟΥ)


ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ... ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ
Επικοιν.: 6945271687 Φόρης & 6977581188 Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: