Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ: Άδικα τα νέα μέτρα,έτοιμοι όμως να πληρώσουν οι έλληνες

Αδικα, μη αναγκαία και μη αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της κρίσης χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι πολίτες τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση για να τηρηθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Την ίδια ώρα, πάντως, 7 στους 10 δηλώνουν...έτοιμοι να καταβάλουν τους φόρους και τα τέλη.

Ειδικότερα, το 61% θεωρεί ότι μάλλον/σίγουρα τα μέτρα δεν είναι αναγκαία, έναντι 36,5% που θεωρεί το αντίθετο. Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μάλλον/σίγουρα τα μέτρα δεν είναι δίκαια.

Το 71,5% των πολιτών δεν πιστεύει, βάσει της έρευνας, ότι τα μέτρα θα φέρουν αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά, παρ' όλα αυτά, το 70% δηλώνει έτοιμο να πληρώσει το φόρο που θα τους ζητηθεί.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, την περίοδο από την Πέμπτη 22 έως και το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου. Ολόκληρη η έρευνα, που αφορά και τη δύναμη των κομμάτων, θα μεταδοθεί το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή «Ανατροπή».

ta nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: