Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ 8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας μας καλεί να λάβουμε θέσεις, να προσδεθούμε και να ετοιμαστούμε για ένα ταξίδι στο μέλλον του κινηματογράφου! Κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο στρέφουν τον φακό τους στις οθόνες της Νάουσας και μας καλούν να απολαύσουμε τη μαγεία του σινεμά! Η 8η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2011 στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας.
Με σπουδαίες δημιουργίες, πλήθος...παράλληλων εκδηλώσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και όλα τα ενδιαφέροντα, με διημερίδα για την περιφερειακή ανάπτυξη, εκδηλώσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας πρόκειται να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στους φίλους του!

Με 226 ταινίες μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων, πειραματικές, σπουδαστικές και ταινίες κινητών τηλεφώνων από 45 χώρες το Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πύλες του την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας είναι στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα μας μια νότα αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση της κρίσης από τη νέα γενιά. Για μια νέα γενιά που δεν συμβιβάζεται, οραματίζεται, ελπίζει, σχεδιάζει ένα αύριο πιο φωτεινό, πιο ανθρώπινο, με ευημερία για όλους.Τι περιλαμβάνει η 8η εκδήλωσηΣτο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης πρόκειται να προβληθούν ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές και κινουμένων σχεδίων. Επίσης, θα διοργανωθεί το τμήμα σπουδαστικών και νεανικών ταινιών Digital View South East Europe με την ιδιαίτερη οπτική νέων σκηνοθετών από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το πρωτοποριακό τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων θα είναι για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία για να αναδείξουμε τον δημιουργό που κρύβεται μέσα μας.

Το αφιέρωμα στον γαλλικό κινηματογράφο περιλαμβάνει ταινίες καταξιωμένων, αλλά και νέων γάλλων κινηματογραφιστών παρουσιάζοντας διαχρονικά την εξέλιξη της γαλλικής κινηματογραφικής δημιουργίας.

Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας διοργανώνεται έκθεση κόμικς. Αγαπημένοι ήρωες των κόμικς από τη Γαλλία με διεθνή καριέρα θα παρουσιαστούν στο κοινό του Φεστιβάλ.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ παρουσιάζει μια ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με πρωτότυπες δημιουργίες με θέμα τον κινηματογράφο.

Η ομάδα νέων σκιτσογράφων Inkorrekt εμπνέεται από το σινεμά και μεταφέρει κινηματογραφικές ιστορες στο χαρτί.

Στον εξωτερικό χώρο της Αίθουσας 3 καλλιτέχνες graffiti ζωντανεύουν το σινεμά! Παρουσία του κοινού παίρνουν σάρκα και οστά αξέχαστες σκηνές και αγαπημένοι ήρωες.

Στο πλαίσιο της δράσης «Παιδί και Κινηματογράφος», θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδήλωση για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Το πρωί της Κυριακής οι μικροί μας φίλοι με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση σε σενάριο της Ξένιας Καλογεροπούλου και μουσική του Νίκου Κηπουργού με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών.

Δυο ανοιχτές συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν, όπου άνθρωποι του σινεμά θα απαντήσουν στα ερωτήματα του κοινού.

Στον εξωτερικό χώρο της Αίθουσας 3 ή το καφέ-μπαρ του Φεστιβάλ κάθε βράδυ μετά το τέλος των προβολών θα υπάρχει συναυλία από μουσικά συγκροτήματα. Οι μουσικές των συγκροτημάτων Reverse, Peekaboo, Salata Band και ATMA πρόκειται να ταξιδέψουν το κοινό σε ένα ονειρικό μελωδικό ταξίδι.

Δυο διαγωνισμοί θα βρίσκονται καθημερινά σε εξέλιξη. Ο φωτογραφικός διαγωνισμός με τίτλο “my festival” δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αποτυπώνει με το φωτογραφικό του φακό στιγμές του φεστιβάλ. Επίσης, διαγωνισμός με ερωτήσεις για τον κινηματογράφο θα δοκιμάζει τις γνώσεις των σινεφίλ επισκεπτών. Οι καλύτεροι φωτογράφοι και οι παντογνώστες του σινεμά θα κερδίζουν χρήσιμα δώρα.

Ως κατεξοχήν αναπτυξιακός φορέας το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας διοργανώνει διημερίδα για την περιφερειακή ανάπτυξη. Η διημερίδα με τίτλο «Κεντρική Μακεδονία: Οδικός Χάρτης για την Ανάπτυξη» θα επιχειρήσει να εστιάσει στις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής μέσα από την παιδεία και τον πολιτισμό, την καινοτομία, τον τουρισμό και την ποιοτική γεωργία.

Τέλος, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας αναδεικνύει το κοινωνικό του πρόσωπο οργανώνοντας δράσεις στήριξης των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδικότερα, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας υποστηρίζει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και συνδράμει την προσπάθεια τους ενάντια στον υποσιτισμό.

Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας θα ενισχύσει οικονομικά φοιτητές από την ευρύτερη περιοχή που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Επιπρόσθετα, θα διοργανωθεί ψυχαγωγική εκδήλωση για άτομα με ειδικές ανάγκες από εξειδικευμένη ομάδα από τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης θα λάβουν χώρα δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Μέρος των ενεργειακών αναγκών θα καλυφθούν από την παραγωγή πράσινης ενέργειας από φωτοβολταϊκά σε συνεργασία με την εταιρεία Clock Work Energy.

Δεν υπάρχουν σχόλια: