Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ (;) ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ- ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων της Κερατέας με την υπουργό Τ. Μπιρμπίλη και τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να υποχωρήσει και να δει ξανά τον Περιφερειακό Σχεδιασμό στην περιοχή αφού έγινε ξεκάθαρο από τους Κερατιώτες ότι δε δέχονται στον τόπο τους ούτε ΧΥΤΑ ούτε ΧΥΤΥ ούτε κάτι άλλο παρά μόνο τα δικά τους τα σκουπίδια στο Βιομηχανικό τους Πάρκο.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος, εκπροσωπώντας προφανώς τον υπουργό Εσωτερικών Ραγκούση που φαίνέται ότι τον "αδειάζουν" όλοι.
Οι πρώτες πληροφορίες, κάνουν...λόγο για καλό κλίμα στη συνάντηση και στο τέλος υπήρξε δέσμευση ότι θα επαναληφθεί την ερχόμενη βδομάδα με πιο συγκεκριμένα στοιχεία και προτάσεις.

Όπως ενμέρωσαν την υπουργό, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού, δημοτικοί σύμβουλοι και ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΒΙΟΠΑ, η πρότασή τους αφορά παραχώρηση χώρου εντός του Βιομηχανικού Πάρκου, προκειμένου στον χώρο αυτό να επεξεργάζονται τα απορρίμματα, με μέθοδο που θα επιλέξει η δημοτική αρχή, με προοπτική εικοσαετίας τουλάχιστον.
Αυτό φυσικά προϋποθέτει μια σειρά αλλαγών, τόσο στον Περιφερειακό Σχεδιασμό, όσο και την αλλαγή χρήσης δια νόμου στο ΒΙΟΠΑ (αυτή τη στιγμή λειτουργεί με καθεστώς χαμηλής όχλησης, και πρέπει να αλλάξει σε ειδικής όχλησης), καθώς και μια σειρά άλλων μέτρων προκειμένου να επιλεγεί η μέθοδος, ο όγκος των απορριμμάτων και οι όποιες συνεργασίες με όμορους Δήμους.
Η υπουργός, ζήτησε να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι δεν έχουν γίνει δηλώσεις από τους συμμετέχοντες και αυτό σημαίνει, ότι φοβούνται αντιδράσεις από τα μέτωπα της Φυλής κυρίως και δευτερευόντως του Γραμματικού (το τελευταίο, δεν το υπολογίζουν καν. Θεωρούν δεδομένο ότι εκεί θα καταλήξουν τα απορρίμματα).
Πληροφορίες από ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: