Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ 722ΤΜΧ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Με ταχύτατους ρυθμούς θα πρέπει να προχωρήσουν οι διοικήσεις των δήμων στην Ημαθία αλλά και της υπόλοιπης χώρας ώστε να προλάβουν να ετοιμάσουν ολοκληρωμένη πρόταση προς το Υπουργείο Άμυνας για να διεκδικήσουν με αξιώσεις παλιά στρατόπεδα πριν αυτά εναχτούν στο πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Β. Βενιζέλος και αφορά στην αξιοποίησή τους.
Ο υπουργός είπε την Κυριακή ότι..«όλα τα στρατόπεδα τα έχουμε ταξινομήσει σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: αυτά που είναι ενεργά στρατόπεδα και τα χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, αυτά που είναι μέσα στον αστικό ιστό και τα ζητούν οι Δήμοι για κοινωνικές, κοινωφελείς ή εμπορικές χρήσεις -και εκεί θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε- και η τρίτη κατηγορία είναι τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου».

Αυτό σημαίνει ότι το Υπουργείο θα ενσωματώσει όλα τα παλιά στρατόπεδα στην μελέτη που θα κάνουν οι εμπειρογνώμονες και αυτό έχει ως πρακτικό αποτέλεσμα για τον Δήμο Αλεξάνδρειας το στρατόπεδο που συνορεύει με το Στάδιο της πόλης να κινδυνεύει να χαθεί αφού ως τώρα δεν έχει υποβληθεί κανένα σοβαρό αίτημα στο Υπουργείο.

Άυτό που έχει συμβεί, και θεωρήθηκε ότι ήταν και αγωνιστική διεκδίκηση, ήταν η προφορική υποβολή αιτήματος του τέως δημάρχου Μπ. Γκιόνογλου στον Βενιζέλο για παραχώρηση του στρατοπέδου. Ο Υπουργός τότε, του είχε απαντήσει ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να του υποβληθεί ολοκληρωμένη πρόταση η οποία ακόμα ...ψήνεται.

Η νέα διοίκηση Δημητριάδη δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό και αν δεν ασχοληθεί άμεσα τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί η ευκαιρία να αποκτήσει, έστω και για χρήση, ο δήμος μια έκταση που χρειάζεται στην είσοδο της πόλης.
Το θέμα όμως είναι για ποια χρήση θα προτείνουν το στρατόπεδο; Μεγάλο το θέμα και απαιτεί να ανοίξει συζήτηση ώστε να ληφθεί υπόψη η γνώμη του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: