Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!!

Για ακόμα μια φορά ο γνωστός όμιλος σούπερ μάρκετ "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ" γίνεται αντικείμενο καταγγελίας από το σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης για αντεργατικές πρακτικές και αυθαιρεσίες. Ο σύλλογος καταγγέλει ότι η ιδιοκτησία του Ομίλου αναγκάζει τους εργαζόμενους να αγοράσουν όσα αρνιά και κατσίκια περίσσεψαν από το Πάσχα!
Το δημοσίευμα στην εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" είναι:
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΝέες καταγγελίες για τον «Αρβανιτίδη»Συνεχίζει την αντεργατική επίθεση και τις αυθαιρεσίες η αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδης». Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η επιχείρηση «Αρβανιτίδης» επιβάλει ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 9.30 το βράδυ. Συνεχίζει να καταστρατηγεί το εβδομαδιαίο ρεπό, ενώ για να αποφύγει τυχόν έλεγχο αναγκάζει τους εργαζόμενους στο ρεπό τους να δουλεύουν χωρίς ποδιά. Απαιτεί με την απειλή της απόλυσης από τους εργαζόμενους να αγοράσουν τα αρνιά που περίσσεψαν από την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Τέλος, συνεχίζει να επιμερίζει στους εργαζόμενους το κόστος από τις φθορές, τα ληγμένα προϊόντα, αλλά και τις κλοπές στα καταστήματα και τους αναγκάζει να πληρώνουν τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά από τον πενιχρό μισθό τους.
Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων απαιτεί την παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο για να αποκρούσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, να αγωνιστούν για μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαίωμα που να συμβάλουν στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η του Μάη, στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

2 σχόλια:

blogger είπε...

Για ελατε στην Χαλκιδικη να δειτε τι περνούν τα παιδια που δουλευουν εκει.
Υδικα τα κοριτσια που απο πωλήτριες γίνονται μασερ σε κατι προϊσταμένους (που ειναι και νεοπαντρεμενοι και με παιδι....).
Κανε μια βολτα σε Μουδανια-Πολυγυρο-Αρναια-Ν.Ροδα και στα SUPER της Κασσανδρας να δεις τη γίνετε.
Για πιγενε στην Αρναια και ρώτα ενα απο τα ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ που δουλεύουν εκει απο που ερχετε καθε μερα?????
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΤΗ!!!!!

Παντρεμένος με παιδια και τον αναγκαζουν να παραιτηθεί απο μονος του.
ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ!!!!!!!!!!!!!
Και τον αλλο τον φρεσκο παντρεμενο με παιδι τον κανουν και μασαζ (μεσα στα γραφεια ενος καταστηματος)!!!!!


ΕΣΧΟΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικα εαν βαρεσει κανονι ο Αρβανιττιδης αιτια θα ειναι αυτοι οι υπευθυνοι που εχει και αποκαλουνται "δεξια χερια". Εκτος απο 2-3 οι υπολοιποι ειναι για τα μπαζα. Αν πεις αυτη η θειτσα απο την βεροια που πουλαει λαχεια για λογαριασμο της ομαδος του χωριου της, και δεν τα πουλαει, τα επιβαλλει! Μοιραζει μερικα μπλοκακια στα μαγαζια και απειλει οτι αν δεν πουληθουν στο προσωπικο θα εχει απολυσεις! Αυτη η ποντικομαμη πισω απο το χαμογελο κρυβει πολυ κακια και διπροσωπια! Φετος δεν τολμησε να εμφανιστει με τα λαχεια γιατι θα ετρωγε κραξιμο μεγαλο οπως κ αυτο με τα αρνια που περισσεψαν περυσι.
Αν πεις αυτος ο βουτυρομπεμπες ο υπευθυνος στα Μουδανια (ο αγραμματος) που βαζει τα κοριτσακια και τον κανουν μασαζ. Αλλο φρουτο ειναι κ αυτος στα φλογητα. Αυτοι οι δυο, η κοντοπιθαμη και ο μασαζοκεφτες αποτελουν αχτυπητο διδυμο!Κυκλοφορ ουν μονιμα με ενα ακουστικο και δινουν ταχα διαταγες. Ειναι ο φοβος κ ο τρομος των καταστηματων στην Χαλκιδικη. Μετακινουν τα εμπορευματα ασκοπα απο ενα καταστημα στο αλλο και τα αυτοκινητα του αρβανιτιδη γραφουν αβερτα δρομολογια! Αυτοι εχουν εφευρει τα ρεπο και τις μεταθεσεις των υπαλληλων για να τους αναγκασουν να σταματησουυν και νομιζουν οτι εχουν κανει κατορθωμα! Ολος ο κοσμος τους φτυνει κ αυτοι νομιζουν οτι βρεχει! Αυτοι οι δυο πηγαινουν στα μαγαζια και ψαχνουν στους καδους των σκουπιδιων σαν τα γουρουνια για να βρουν καμια καλη ντοματα να απολυσουν τον μαναβη!
Σε καθε καταστημα υπαρχει ενας ρουφιανος! Ενας απο τους μεγαλυτερους ειναι κ αυτη η καριολα στο καταστημα της Σαρτης. Αυτη εχει τα ρουφιανακια γυρω της που την στηριζουν.
Αλλα ο Θεος δεν αφηνει τιποτε στην τυχη.. Θα ερθει και η σειρα σας και θα κλαψει και η δικια σας οικογενεια οπως εκλαψαν τοσες εξαιτιας σας ΤΟΜΑΡΙΑ!