Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΒΕΡΟΙΑ- ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΧΡ. ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ- ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση με αφορμή την συνέντευξη τύπου της Δημάρχου Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου εξέδωσε η παράταξη του κ. Σκουμπόπουλου, στην οποία αναφέρει:
“Συνέντευξη τύπου έδωσε την Πέμπτη 19-11-09 η «όμορφη και περήφανη» Δημοτική Αρχή της Βέροιας. Η κυρία Ουσουλτζόγλου μίλησε για τα οράματα που βλέπει, επανέλαβε μεγαλόστομες – πλην κούφιες – διακηρύξεις και, σαν σεμνή αρσακειάς, εξέφρασε τη δυσφορία της για το λεξιλόγιο των καταγγελιών της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ.
Ενοχλήθηκε η κυρία Ουσουλτζόγλου από τις λέξεις, αλλά δεν ενοχλείται από τις πράξεις, τα κατορθώματα και τις τσαχπινιές της ίδιας και των εκλεκτών συνεργατών της.
Γιατί θέλει όντως «περίσσιο θράσος» να δέχεσαι συγκεκριμένες καταγγελίες και να ΜΗΝ απαντάς. Θέλει «περίσσιο θράσος» να έχεις ασκήσει επί 4 χρόνια την πιο ανεύθυνη, την πιο χυδαία, την πιο πρόστυχη αντιπολίτευση από καταβολής Δήμου και τώρα να παριστάνεις το «θύμα».
Θέλει «περίσσιο θράσος» να περιστοιχίζεσαι από εκλεκτούς συνεργάτες, που βαρύνονται άλλος με καταδίκες, άλλος με παρατυπίες, άλλος με αμφιλεγόμενες πρακτικές, άλλος με αλλοπρόσαλλες επιλογές και να τους καλύπτεις όλους παρέχοντας «ηθικό» ένδυμα στις «νόμιμες» δραστηριότητές τους.
Θέλει «περίσσιο θράσος» να πουλάς κοινωνική ευαισθησία και να ’χεις φτάσει στα ύψη την τιμή του νερού (γονατίζουν τα νοικοκυριά και τα καταστήματα από τις υπέρογκες και παράλογες αυξήσεις της ΔΕΥΑΒ – αλλά πώς αλλιώς θα αντιμετωπιστούν τα χρέη που φορτώθηκαν στη ΔΕΥΑΒ μέσα σε δύο μόλις χρόνια;). Θέλει «περίσσιο θράσος» να επιστρατεύεις «εθελοντές» από το Βουκουρέστι, για να αποτρέψεις την αμφιδρόμηση της οδού Μητροπόλεως και, όταν επιτέλους «ασκείς διοίκηση», να βολεύεσαι με την αμφιδρόμηση και να κρατάς κλεισμένη στο συρτάρι και ανεκτέλεστη την αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
...
Θέλει «περίσσιο θράσος» να επιδίδεσαι σε ανέξοδους λεονταρισμούς μέσα στο Σύνδεσμο Απορριμμάτων και να αφήνεις να υψώνεται η οροσειρά των σκουπιδιών στην κοίτη του Αλιάκμονα, χωρίς ποτέ να τολμήσεις να φέρεις το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θέλει «περίσσιο θράσος» να δηλώνεις ενόχληση από τη «φρασεολογία» των άλλων, ενώ διαπρέπεις στην αερολογία και τα ψέματα.
Θέλει «περίσσιο θράσος» να ΜΗΝ δίνεις ποτέ καμία συγκεκριμένη απάντηση, ενώ με τις παράνομες κάμερες που έχεις εγκαταστήσει στο Δημαρχείο καταγράφεις και αποθηκεύεις συγκεκριμένες εικόνες και κινήσεις ανυποψίαστων πολιτών.
Θέλει «περίσσιο θράσος» να εξακολουθείς να πιστεύεις ότι εκπροσωπείς ένα Δήμο, μια πόλη, μια κοινωνία, μια ιστορία, που την προσβάλλεις καθημερινά με τις πράξεις, τις παραλείψεις, τις παρατυπίες και τις συνεργασίες σου.
Θέλει όντως «περίσσιο θράσος» για όλα αυτά και για πολλά άλλα, που αποτελούν τα «όμορφα και περήφανα επιτεύγματα» μιας Δημοτικής Αρχής που βύθισε την πόλη και το Δήμο στα χρέη και στα ψέματα και που ευτυχώς βαδίζει ολοταχώς προς τη λήξη της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: