Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ

Στα σχολεία κυρίως γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973. Μια γιορτή που πρέπει επιτέλους να σταματήσει αφού έχει εκφυλιστεί, ξεφύγει από τον αρχικό της στόχο.
Ωστόσο, αφού η πολιτεία επιμένει να την έχει σχολική αργία και να στέλνει τους δημάρχους και τις αρχές να καταθέτουν στεφάνια, στον δήμο Αλεξάνδρειας σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Γικόνογλου, ο εκπρόσωπος της νομαρχίας Κ. Σούρλας και οι εκπρόσωποι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των Ηρώων (φωτ.)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ,ΑΝΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ.
ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ,ΤΩΝ ΑΣΥΔΟΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (Η ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε.)ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
ΕΛΕΟΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αυτοί στη φωτογραφία γιορτάζουν και τιμούν τώρα ε;

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ,ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΗΡΩΕΣ....
ΔΗΛΑΔΗ ,ΔΕΝ ΑΞΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΥΨΙΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ,ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ?
ΠΑΡΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ.
ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ Η ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΕΚΕΙ .
ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ,ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.
ΣΤΗ ΛΗΘΗ ΔΗΛΑΔΗ.
ΛΑΟΙ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ....

ΗΔΗ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΒΓΗΚΕ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝ ΤΗ ....ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ (ΔΗΛΑΔΗ ΕΩΣ ΤΟ 1973 ΕΙΧΑΜΕ.....ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ).
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ.....
ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ .
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ...
Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ, Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΣΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ....
ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.
ΕΑΝ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΚΕ ΜΟΧΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ,ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΤΑΙ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Το τραγικό είναι ότι οι καφετέριες στην Αλεξάνδρεια ήταν γεμέτες και οι ... "εορτάζοντες" με κουστούμια και πλάκα τα γαλόνια. Αυτά τα κοστούμια με τα γαλόνια πλάκα, δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν ή αδιαφόρησαν να εμπνεύσουν τον απλό πολίτη για το οτιδήποτε. Και για την 17 Νοέμβρη. Και βέβαια όταν δεν γνωρίζεις το χθές, δεν έχεις και αύριο.
Και βέβαια ο Χάρης, δεν είναι της θέσης να καταργηθούν οι όποιες εκδηλώσεις μνήμης. Και κακής μνήμης, για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη και καλής για να τα επαναλάβουμε. Όσο για την διαβούλευση, που να γίνει; Υπάρχει συνθήκη ή μέσον κοινωνικής διαβούλευσης; Δεν καταλαβαίνουμε ότι τα διαχρονικά λαμόγια, η διακομματική απαξία, έχει βγάλει ρίζες;
Είναι ευθύνη των λίγων, δυστυχώς, να τραβήξουν μπροστά. Να γκρεμίσουν το άθλιο σήμερα. Και δεν χρειάζεται πολλά για να καταλάβεις τους νενέκους. Δες τα κοστούμια και τα γαλόνια και ποιοί είναι παρατρεχάμενοι.
Αυτοί είναι η διαπλοκή, μικρή ή μεγάλη. Αυτοί είναι οι νενέκοι που συντηρούν και θρέφουν το διεφθαρμένο σήμερα.

christos είπε...

Κε 917
Τοποθετήσεις οπως η δικη σου,εκτιμώ οτι προάγουν το δημόσιο διάλογο.
Ο δημόσιος διάλογος ,που είναι οξυγόνο για λιμνάζουσες κοινωνίες,οπως η μικρο-κοινωνία μας( το μικρο- να μην εκληφθεί σαν ποσοτικός όρος), που εμφανίζουν έντονα τα σημάδια ευτροφισμού, μπορεί με τη συμβολή και συνδρομή των πολιτών να αποτελέσει υφαλτήριο για τη έναρξη διαδικασιών κοινωνικής διαβούλευσης,απο τη ΒΑΣΗ.


ΣΗΜΕΡΑ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ.
-Πραγματικα ειναι τραγικο το φαινομενο της μη συμμετοχης των νεων.
Φταινε οι νεοι μας ομως?
Μηπως πρεπει να αναρωτηθουμε γιατι η πολιτικη στις μερες μας (για τους νεους αλλα και για τους μεγαλυτερους φοβαμαι)φανταζει αναχρονιστικη ,αποστεωμενη,χωρις νευρο και ουσια,μακρυα απο τη αποστολη της που ειναι η προσπαθεια να ορισουμε και να βελτιωσουμε το συλλογικο μας μελλον...????
Τι εκανε την πολιτικη αναξιοπιστη, ανουσια και υποκριτικη,στα ματια και τη συνειδηση των νεων και οχι μονο ???
Ο ωχαδελφισμος ,η ακομη και ο κυνισμος αφορα μονο τους νεους η ολοκληρη την κοινωνια μας ?
Εκτιμω οτι οι νεοι μας σημερα , απορριπτουν τα παλια προτυπα,αφου οχι μονο δεν τους προσφεραν λυσεις στο προβλήματά τους,αλλα τους δημιούργησαν και νεα επαχθέστερα (π.χ.ανασφαλιστη εργασια, κατάργηση οχτάωρου,ελαστικές μορφές εργασίας κτλ).
ΠΡΟΤΑΣΗ
Για να μην μενουμε σε διαπιστωσεις,αλλα να προχωραμε κιολας, εχω να προτεινω στο Χαρη , αν μπορει και εαν θελει να δημιουργησει ενα παραλληλο χωρο (ισως και στο ιδιο μπλογκ) αναπτυξης θεσεων και προτασεων,ενα χωρο διαλογου,που να παραμενει για μεγαλο χρονικο διαστημα σε λειτουργια.
Δυστυχως με τη ισχυουσα δομη του μπλογκ 4 ημερες μετα απο καποια αναρτηση ,η αναρτηση περιπιπτει στην αφανεια,αφου βρισκεται εκτος προσκηνιου.
Χρηστος Αλευρας

Xronika είπε...

Χώρος διαλόγου και κατάθεσης απόψεων υπάρχει και μάλιστα ευρύχωρος.
Θα μεταφέρω την ανάρτηση αυτή καθώς και τα σχόλια στο συνδεδεμένο με το κύριο blog, το ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΠΙΝΙΟΝ xronikagr.blogspot.com κι εκεί θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε διάλογο χωρίς να ...παρεπίπτει η ανάρτηση, όπως λέει ο Χρήστος.
Χ Μόχλας

Ανώνυμος είπε...

17 Noembri me asteri !