Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2009 ξεκίνησε στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο, ο προγραμματισμένος εμβολιασμός βρεφών και παιδιών (ηλικίας έως και 13 ετών) της περιοχής Αγ. Γεωργίου. Από τον Ιούνιο του 2008 ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των ανεμβολίαστων παιδιών της περιοχής, των οποίων οι γονείς δεν ανήκουν σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο, με στόχο την δωρεάν εμβολιαστική κάλυψή τους.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των στελεχών του Κέντρου, ακολούθησε η τρίτη κατά σειρά παραγγελία και η παραλαβή 273 εμβολίων, για την κάλυψη των αναγκών.
Τα εμβόλια παραγγέλθηκαν από το Γ. Ν. Νοσοκομείο Βέροιας, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα. Η εξασφάλιση του συγκεκριμένου αριθμού εμβολίων αποτελεί ιδιαίτερη επιτυχία στα πλαίσια της δράσης των Ιατροκοινωνικών Κέντρων.
Αυτή είναι η τρίτη προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης, αφού προηγήθηκε μία τον Οκτώβριο του 2008 με 130 εμβόλια και μία τον Μάϊο του 2009 με 167 εμβόλια.
Τα στελέχη και ο Πρόεδρος του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Αλεξάνδρειας δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους, προβαίνοντας και σε επόμενη, συμπληρωματική παραγγελία, ελπίζοντας σε ανάλογη θετική έκβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: