Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Θ. ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ: ΩΣ ΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΞΩΦΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Θανάση Γικόνογλου ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:
Το σύνολο των επιδοτήσεων ύψους 2,5 δισ. Ευρώ, θα αποδοθούν στους δικαιούχους αγρότες μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, διαβεβαίωσε η Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης κ. Μπατζελή, μιλώντας στους βουλευτές στο πλαίσιο του Κ.Τ.Ε. Ειδικότερα για τα προβλήματα που άφησε ανοικτά η προηγούμενη κυβέρνηση στην περιοχή της Ημαθίας με τους ροδακινοπαραγωγούς, η Υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα για συνάντηση με όλους τους φορείς την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Βουλευτής κ. Θανάσης Γικόνογλου, διευκρίνισε ότι η συνάντηση θα έχει την μορφή ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο και κατά την οποία θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.
-Έλεγχοι για διπλο-πληρωμές
Εν τω μεταξύ, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενημέρωσε τους βουλευτές ότι έχουν διαπιστωθεί πολλές περιπτώσεις διπλών καταβολών ενισχύσεων σε αγρότες στο πρόσφατο παρελθόν. Ήδη κινούνται οι διαδικασίες διαλεύκανσης των περιπτώσεων αυτών και παράλληλα της συγκρότησης μηχανισμού που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και τη νομιμότητα όλων των πράξεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις ο Βουλευτής Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου δήλωσε:
"Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει με πράξεις και όχι με λόγια ότι στο επίκεντρο της πολιτικής θα είναι πρώτα και πάνω απ όλα ο άνθρωπος, ο πολίτης και εν προκειμένω ο αγρότης που μοχθεί στην ελληνική ύπαιθρο εγκαταλειμμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Πριν τα Χριστούγεννα θα εξοφληθούν όλες οι επιδοτήσεις - ενισχύσεις - δικαιώματα των αγροτών, με στόχο να μπορέσουν να κινηθούν στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες με αξιοπρέπεια.Δεν σταματάμε όμως εδώ. Αυτό είναι απλά μια πράξη υλοποίησης του αυτονόητου.
Την 1η Δεκεμβρίου στην ευρεία σύσκεψη που θα συμμετάσχουμε, θα μας δοθεί η ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε μια ικανοποιητική λύση για να κλείσουμε τις πληγές που άφησε πίσω της η Νέα Δημοκρατία της παντελούς ακυβερνησίας.
Τα μέτρα διαφάνειας και ισονομίας που λαμβάνει η κυβέρνηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ θα αποτελέσουν φραγμό στα άνομα σχέδια εκείνων που επί σειρά ετών εξαπατούσαν ανεμπόδιστα το κράτος.
Το ΠΑΣΟΚ ήλθε και κυβερνά με αξιοπιστία προς κάθε κατεύθυνση και εκείνοι που δίχως ίχνος ντροπής σπεύδουν σήμερα να στήσουν παιχνίδια εντυπωσιασμού στις πλάτες του λαού που μόλις πρόσφατα τους καταδίκασε, θα πέσουν στο κενό γι άλλη μια φορά

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30375010&id=1146591356
Αγαπητέ κύριε Μόχλα σας παρακαλώ μπορείτε να μπείτε στο άνωθεν σύνδεσμο και να το σχολιάσετε και εσείς ???/