Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ-ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΔΑ

Την Τετάρτη το μεσημέρι επρόκειτο να εγκριθεί η διορθωμένη σύμφαση (το προηγούμενο σχέδιο είχε απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο) για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων αλλά λόγω μη απαρτίας η συνεδρίαση ματαιώθηκε.
Από την συνεδρίαση απουσίασαν οι εκπρόσωποι των δήμων Βέροιας, Νάουσας, Ανθεμίων, Αντιγονιδών, Αποστόλου Παύλου και το θέμα θα επανέλθει την άλλη εβδομάδα. Οι απουσίες δημιούργησαν εύλογα ερωτηματικά και σχολιάστηκαν αρνητικά.
«Οι μεγάλοι δήμοι Βέροιας και Νάουσας έδειξαν πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων» δήλωσε ο δήμαρχος Δοβρά Χρήστος Τσιούντας, εμφανώς ενοχλημένος. Όσον αφορά το νέο σχέδιο σύμβασης, ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Λάζαρος Ματρατζής ενημέρωσε ότι διορθώθηκαν όλα τα σημεία και δήλωσε σίγουρος για την έγκρισή του από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το νέο σχέδιο έχει δοθεί στους δημάρχους την περασμένη Παρασκευή.
Τσιούντας: «Όχι στον ΧΥΤΑ, ναι στην μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων»
Ο δήμαρχος Δοβρά ήταν αρνητικός διότι θα υποβαθμίσει την περιοχή ωστόσο δήλωσε θετικός στην εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην θέση 5 αν απορριφθεί η θέση 12 (Αλιάκμονας) από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο κ. Τσιούντας πρόσθεσε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή έχει χωροθετηθεί ο βιολογικός καθαρισμός του δήμου και δεν θα χρειαστεί η κατασκευή νέου για τις ανάγκες της μονάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: