Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ 17ΝΟΕ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ Χ ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ

Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις μέρες μας, είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι τα πράγματα με μαζικές παρεμβάσεις των λαών μπορούν να αλλάζουν.
Τα πράγματα μπορούν να αλλάζουν όταν η νεολαία συμμετέχει στη διαμόρφωση των εξελίξεων, όταν αρνείται την παθητικότητα, την περιχαράκωση και τα όρια που της τίθενται και διεκδικεί τα δικαιώματά της στη ζωή. Οι αγώνες του Νοέμβρη του 1973 οδήγησαν στη δημοκρατία και την ελευθερία.
Σήμερα οι αγώνες μπορούν να οδηγήσουν σε σταθερή δουλειά, σε μια ζωή με αξιοπρέπεια και δημιουργία και σε καλύτερη παιδεία.
Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους αγώνες, τους σημερινούς και τους αυριανούς, για ειρήνη, κοινωνική απελευθέρωση, στους αγώνες για υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών, στην αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και του πολέμου.
Σήμερα που είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους εκατοντάδες αγωνιστές κατά του δικτατορικού καθεστώτος, σε πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, θέλουμε να καλέσουμε τη διοίκηση του Δήμου Βέροιας να εκτιμήσει το απερίσκεπτο της απόφασής της, να παραδώσει «ΕΝΘΥΜΙΟ ΘΗΤΕΙΑΣ», ανάμεσα στους εκλεγμένους Δημάρχους και στους εκλεκτούς-διορισμένους από τη χούντα και τους Γερμανούς κατακτητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: