Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Έντρομος ο Βενιζέλος από την αλλαγή τακτικής του Τσίπρα / Παίζει στο γήπεδό τους και τρέμουν το τέλος που έρχεται

Διάβαζα τις δηλώσεις του Βενιζέλου και του Σίμου και αντιλήφθηκα το μέγεθος της απόγνωσης, του τρόμου τους να μην γίνει καμιά "στραβή" και πέσουν από την κυβερνητική εξουσία και χάσουν την ασφάλεια που αυτή τους παρέχει. Έντρομος ο αλαζόνας και εγωπαθής πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να περάσει στην...
αντεπίθεση κατηγορώντας τον Τσίπρα για ενορχηστρωτή αποστασίας και άλλα τέτοια φαιδρά. Γνωρίζει ο υπηρέτης του κεφαλαίου ότι το πολιτικό του τέλος πλησιάζει όπως επίσης γνωρίζει ότι μόλις ολοκληρωθεί το έργο του θα μείνει μόνος και έρημος, χωρίς προστάτες να τον καλύψουν. Και τότε, έρχεται η εξεταστική για τα υποβρύχια και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακολουθήσει.

Ο Βενιζέλος είναι ένα τυπικό δείγμα πολιτικού που θεωρεί εξ αρχής, αξιωματικά, ότι αυτός θα σκέφτεται και θα αποφασίσει για το καλό μας. Δε θα πρέπει να νοιάζεται ούτε να προβληματίζεται ο λαός αν ο ξερόλας Βενιζέλος κάνει λάθη, αν τον οδηγεί στην εξαθλίωση. Εκνευρίζεται ο αντιπρόεδρος αν κάποιος του κάνει κριτική, αν κάποιος του πει να φύγει και να πάει στον πολιτικό αγύριστο γιατί έφερε την καταστροφή στο λαό.

Μαθημένος ο Βενιζέλος να του γίνονται τεμενάδες και να αναγνωρίζουν τα έντυπα του ΔΟΛ το "τεράστιο μυαλό του" και το "μεγαλειώδες πολιτικό του εκτόπισμα" τσαντίστηκε μόλις άκουσε τον Τσίπρα να λέει το αυτονόητο. Να φύγουν όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ακόμα στοιχειώδη πολιτική τσίπα για να σωθεί ο λαός. Αυτό είπε ο Τσίπρας και πολύ καλά έκανε. Ο Τσίπρας άρχισε να παίζει αποκλειστικά με όρους συστήματος και κοινοβουλίου. Γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κίνημα για να ρίξει την συγκυβέρνηση και άλλαξε τακτική. Παίζει με το σύστημα που παίζουν χρόνια τώρα τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ. 

Εκνευρίστηκε ο Βενιζέλος για την προτροπή του Τσίπρα να καταψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ελάχιστη πολιτική τσίπα τα νομοσχέδια για τον προϋπολογισμό, για τη φορολογία των ακινήτων, για τους πλειστηριασμούς. Τους κάλεσε δηλαδή να ρίξουν την κυβέρνηση υποσχόμενος ότι θα έχουν πολιτικό μέλλον στον ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Τσίπρα μπορεί να ξενίζει τους εναπομείναντες κομμουνιστές στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι φανερό από τις αντιδράσεις των αντιπάλων ότι είναι αποτελεσματική. Είναι φανερό ότι μπορεί να επιφέρει άμεσο πέσιμο της κυβέρνησης Σαμαρά. Μ΄ άλλα λόγια ο Τσίπρας ακολουθεί "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

Ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς το ξέρουν το έργο. Ο δεύτερος έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και έχει τεχνογνωσία. Ο Βενιζέλος όμως τρέμει αναλογιζόμενος το άδηλο μέλλον του. Γι αυτό και ξιφουλκεί εναντίον του Τσίπρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από πότε η κωλοτούμπα λέγετε αλλαγή σύντροφε?