Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

130.000 ευρω το χρόνο για εξωτερικό συνεργείο 4 τραπεζοκόμων, όταν 3 μόνιμες αμοίβονται με 40.000 ευρω το χρόνο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», για το κόστος εξωτερικού συνεργείου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου:
«Αυτοί που κόπτονται για την διαφάνεια και την οικονομία στα Νοσοκομεία κάνουν τα στραβά μάτια στην κατασπατάληση των χρημάτων του λαού για να...
αμείβονται πλουσιοπάροχα ιδιωτικές εταιρίες.

Πρόκειται για το συνεργείο τραπεζοκόμων (και όχι μόνο ) στο Δερματολογικό Νοσοκομείο Α. Συγγρός το οποίο κοστίζει στον φοροληστευόμενο λαό υπερδιπλάσιο ποσό (130.000€ ετησίως για 4 τραπεζοκόμες) από το μόνιμο προσωπικό.
Πέρασε πάνω από ένας μήνας από τότε που το σωματείο το κατήγγειλε και εγγράφως στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 1η  Υ.ΠΕ και το σκάνδαλο εξακολουθεί να συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Κατά τα άλλα ο λαλίστατος υπουργός  κος Α Γεωργιάδης αξιώνει δήθεν το νοικοκύρεμα των νοσοκομείων, συχνά ξιφουλκεί με υγειονομικούς συνδικαλιστές υπέρ του ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τομέα της υγείας, με κύριο επιχείρημα πως είναι η  λιγότερο κοστοβόρα.
Τα στοιχεία και οι απόλυτοι αριθμοί τον διαψεύδουν με τον πιο εμφατικό τρόπο. Γιατί αυτό που κάνει στην πράξη είναι να μην προσλαμβάνει και να απολύει φτηνούς εργαζόμενους και να αναθέτει την δουλεία τους σε πανάκριβα συνεργεία .
Για εκεί λεφτά υπάρχουν ενώ για τους ασθενείς, τα Νοσοκομεία , και τους υγειονομικούς όχι.

Δεν τους φτάνει που δίνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο για την διανομή του φαγητού επιδιώκουν τώρα να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως τα μαγειρεία με αποτέλεσμα την αύξηση του  κόστους και την μείωση της ποιότητας  του φαγητού των ασθενών.

Το ίδιο ισχύει για κάθε τομέα τόσο του Νοσοκομείου μας όσο και των Νοσοκομείων γενικότερα που δεν προσλαμβάνουν τους απαραίτητους εργαζόμενους αλλά αντίθετα τους θέτουν σε διαθεσιμότητα και τους απολύουν .
Αλλά αυτά δεν τα βλέπουν οι επιθεωρητές υγείας ˶ γιατί είναι άλλη η δουλειά τους.
Άξιος όλων ο μισθός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: