Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Με κομματικά κριτήρια η τοποθέτηση νέων διοικητών στα Νοσοκομεία

Κάθε άλλο παρά αξιοκρατικά έγινε η επιλογή των νέων διοικητών στα Νοσοκομεία της Αττικής. Τα κριτήρια ήταν και αυτή τη φορά κομματικά και… φιλικά, ενώ μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχαν «καραμπόλες». Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην τοποθέτηση νέων διοικητών και αναπληρωτών στα...
Νοσηλευτικά Ιδρύματα του Λεκανοπεδίου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στον κατάλογο του υπουργείου Υγείας δεν περιλαμβάνονται πέντε βασικά Νοσοκομεία: ο «Ευαγγελισμός», το «Σισμανόγλειο», το «Αγία Σοφία», το «Αγλαϊα Κυριακού» και το Παίδων Πεντέλης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει βάλει στο... μάτι τη διοίκηση του «Ευαγγελισμού».

Ειδικότερα, ο κ. Ελευθέριος Μπούλιας ανέλαβε τα ηνία του Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Το «διαβατήριό» του; Ήταν μέλος της διοίκησης της ΟΝΝΕΔ από το 1998 έως το 2001 και έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς.

Ο κ. Ιωάννης Πατσογιάννης ανέλαβε το «Λαϊκό» μετά το «Μεταξά», ο κ. Μιλτιάδης Παπασταματίου το «Σωτηρία» μετά την «Παμμακάριστο», ενώ η κυρία Μαρία Καρράπήρε… προαγωγή μετά τις αποκαλύψεις για το χρηματισμό συνδικαλιστή στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο κ. Ηλίας Δαλαΐνας τοποθετήθηκε στη διοίκηση των Νοσοκομείων «Αλεξάνδρα» και «Ελενα» (σσ. στο δεύτερο με υποδιοικητή την κυρία Μαρία Φουρναράκη). Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για τον αγγειοχειρουργό, αλλά για τον αντιπρόεδρο του ΟΑΚΑ και γυναικολόγο (πήρε ειδικότητα πριν από περίπου τρία χρόνια). Άνθρωποι μέσα από τη ΝΔ λένε ότι έχει περάσει από την «Πολιτική Ανοιξη» και μιλούν για τις σχέσεις του με την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου (ξεκίνησε ειδικότητα γυναικολογίας το 2006 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αρεταίειο» εποχή που κυρία Γιαννάκου ήταν υπουργός Υγείας). Ένα χρόνο πριν, δηλαδή το 2005, τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της νεοσυσταθείσας τότε Εθνικής Επιτροπής Σχολικού Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας. Την απόφαση υπέγραψαν τότε η κυρία Γιαννάκου ως υπουργός Παιδείας και ο κ. Γιώργος Ορφανός ως υφυπουργός Πολιτισμού για θέματα αθλητισμού.

Επίσης, στη θέση του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» τοποθετήθηκε ο κ. Χαράλαμπος Κανδηλώρος, σύμβουλος του πρώην υπουργού Υγείας κ. Αντρέα Λυκουρέντζου.


Ως «αουτσάιντερ» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τους μη γνωρίζοντες ο κ. Παύλος Θεοδωράκης, ο οποίος ανέλαβε τη διεύθυνση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής («Δαφνί»). Κι αυτό διότι ο κ. Θεοδωράκης υπήρξε σύμβουλος της πρώην υφυπουργού Υγείας κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη η οποία είχε προταθεί από τη ΔΗΜΑΡ. Πριν όμως, τον πάρει στο πλάι της η κυρία Σκοπούλη, ήταν συνεργάτης του πρώην υπουργού Υγείας κ.Νικήτα Κακλαμάνη. Παλαιότερα δε, διετέλεσε διοικητής του Ψυχιατρείου Χανίων. Του Νοσοκομείου για τους ψυχικά πάσχοντες που έκλεισε. Στη θέση του αναπτύχθηκαν άλλες δομές, πολλές εκ των οποίων (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι) παραμένουν ακόμη και σήμερα υποστελεχωμένες.

πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: