Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Συμπλοκή και ξύλο σε φασίστες στο Ρέθυμνο

Αυτοί που υμνούνε τους ναζί, δεν έχουν 
θέση σε τούτο το νησί.

Αυτοί που υμνούνε τους ναζί, δεν έχουν θέση σε τούτο το νησί. Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται φασιστικά συνθήματα στο Ρέθυμνο αλλά είμαστε αποφασισμένοι να είναι η τελευταία. Ξημερώματα Παρασκευής 9 Νοεμβίου κάνουν την εμφάνιση τους ναζιστικά συνθήματα στους τοίχους της...
πόλης μας καθώς και στο πανεπιστήμιο.
Άμεσα αντιφασίστες κινητοποιούνται και αποφασισμένοι να κρατήσουν τη πόλη καθαρή απο την φασιστική προπαγάνδα, πάνε και τα σβήνουν. Την ίδια νύχτα της Παρασκευής, φασίστες ξαναγράφουν στον τοίχο του 1ου λυκείου επί της Μοάτσου και επιδίδονται σε τραμπουκισμούς μέχρι νωρίς το πρωί σε άτομα που γυρνούσαν απο την βραδινή τους έξοδο.

Το Σάββατο νωρίς το βράδυ, 6 αντιφασίστες πάνε περπατώντας στο σημείο να καθαρίσουν τα συνθήματα που είχαν ξαναγραφτεί και πέφτουν σε ενέδρα που είχε στηθεί. Την εμφάνιση τους κάνουν κρανοφόροι φασίστες οι οποίοι επιτίθενται με ξύλα, αλλά για κακή τους τύχη οι ρόλοι αντιστρέφονται. Κυνηγιούνται και αναγκάζονται να μπούνε σε παρακείμενο μαγαζί όπου εργάζεται γνωστός νεοναζιστής (έτσι δηλώνει ο ίδιος) του πανεπιστημίου για να βρούνε ασφάλεια.
Μετά από μία ώρα, γύρω στα 40 άτομα μαζεύονται, -πάλι με μόνο όπλο το μίσος για τον φασισμό και τον ναζισμό- πηγαίνουν στο σημείο της συμπλοκής, σβήνουν τα συνθήματα και αποχωρούν χωρίς προβλήματα.

Το λέμε με κάθε ευκαιρία και θα το ξαναπούμε. Σ' αυτήν την πόλη δεν θα αφήσουμε κανένα φασιστικό μόρφωμα να τρομοκρατεί, ούτε να υμνεί τους ναζί (όπως ήταν ένα από τα συνθήματα που έγραψαν).
Η νεοναζιστική συνθηματολογία θα εξαφανίζεται και οι φασίστες θα απομονώνονται. Αυτοί που έστησαν την ενέδρα, είναι οι ίδιοι που δρουν φασιστικά στο πανεπιστήμιο και έχουν άμεση σχέση με τους εμπρησμούς και τους ξυλοδαρμούς στον πανεπιστημιακό χώρο.
Στην εποχή των ομάδων κρούσης, των δολοφονιών και των ενεδρών προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα, ενάντια στον φασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που μας επιβάλλουν.

αντιφασίστες/αντιφασίστριες Ρεθύμνου.


Κυριακή, 10/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: