Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ λέει «ναι» στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις δημοτικές εκλογές

Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειοψηφία στις τοπικές κοινωνίες ενθαρρύνει τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ο λόγος για τον οποίο το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί από τις αντιρρήσεις του στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πηγές της...
Χαριλάου Τρικούπη, δεν έχει νόημα η διαφωνία με την κυοφορούμενη πρωτοβουλία του Γ. Μιχελάκη όταν αυτή δεν απηχεί το κοινό αίσθημα. Και αναφέρονται όχι μόνο στις μετρήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και σε άλλες που έχουν γίνει για λογαριασμό κομμάτων και υποψηφίων.
Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι οι αλλαγές (εκλογή με 42%, ενιαίο ψηφοδέλτιο δημοτικών συμβούλων) θα ισχύσουν οπωσδήποτε και προετοιμαζόταν ακόμη και για σύγκρουση με τον κυβερνητικό της εταίρο στο συγκεκριμένο θέμα. Αλλά, όπως όλα δείχνουν, η σύγκρουση θα αποφευχθεί.


Το ΠΑΣΟΚ αρχικά είχε ζητήσει να  να συμφωνηθούν ταυτόχρονα αλλαγές στο εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις εκλογές ΟΤΑ και στις εθνικές εκλογές. Πλέον, δεν έχει νόημα ούτε αυτή η διασύνδεση, αφού η συζήτηση για την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές ξεκίνησε με την πρόταση που κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: