Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Προκλητικοί ευέλπιδες

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με την Ελλάδα να διεκδικεί σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ο αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων φέρεται, σύμφωνα με αναρτήσεις ιστοσελίδων, να βγάζει λόγο στον ουλαμό της παρέλασης, λέγοντας:
«Αλίμονο σε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας… Θα τους τσακίσουμε!».

To απόσπασμα της ομιλίας απαθανατίστηκε σε βίντεο και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων «Αθηνά» του Θεόδωρου Λιόλιου, αναπληρωτή καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Εφαρμογών και διευθυντή του Τομέα Φυσικών Επιστημών και Εφαρμογών της Σχολής Ευελπίδων. Από εκεί το πήραν και το αναπαρήγαγαν ιστοσελίδες ειδήσεων στρατιωτικού περιεχομένου και φυσικά ακροδεξιές ιστοσελίδες. Ενδεικτικό το παραλήρημα στον τίτλο του γνωστού «Στόχου»: «ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ: ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ!!! ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ!!!».

Όπως μας πληροφορεί με υπερηφάνεια το δημοσίευμα, «το βίντεο ανήκει στον Κωνσταντίνο Γκουντέτσιο, μέλος της Νεολαίας των Ευελπίδων Ελλήνων που ίδρυσε ο Θεόδωρος Λιόλιος».

Μόνο που η υπερηφάνεια φαίνεται ότι πήγε περίπατο λίγες ώρες μετά, μαζί με το δημοσίευμα και το βίντεο, που φέρει πλέον την ένδειξη «απόρρητο».

Φαίνεται πως άλλη μια φορά τα ακροδεξιά υπερεθνικιστικά σταγονίδια, που δεν είδε το πρόσφατο πόρισμα της στρατιωτικής ηγεσίας, υπενθύμισαν την παρουσία τους στην πολιτική ηγεσία, αλλά αντιλήφθηκαν αμέσως την γκάφα τους και έσπευσαν να κρυφτούν.

Κύκλοι του ΓΕΣ δήλωσαν στην «Εφ.Συν.» ότι πρόκειται να διερευνήσουν αν συνέβη το περιστατικό και αν διαπράχθηκαν αδικήματα.

 Δημήτρης Αγγελίδης

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: