Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Αγνωστοι έσκισαν τα λάστιχα οχημάτων μελών της Χρυσής Αυγής στα Ιωάννινα

Αθήνα

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκαν οχήματα των μελών της Χρυσής Αυγής στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούσαν περιοδεία για «ενημέρωση των κατοίκων» και την ώρα που βρίσκονταν στο καφενείο του χωριού, άγνωστοι έσκισαν τα λάστιχα των οχημάτων τους που ήταν σταθμευμένα σε μικρή... απόσταση.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα περίπου 40 μέλη του κόμματος πήγαν στο καφενείο του χωριού για να συζητήσουν με τους κατοίκους έχοντας σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση τα αυτοκίνητά τους.

Βγαίνοντας, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αντιλήφθηκαν τα σκισμένα ελαστικά σε πέντε οχήματα και δημιουργήθηκε ένταση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάποιοι εκ των μελών της Χρυσής Αυγής πρότειναν να κινηθούν εναντίον αντιεξουσιαστών που θεώρησαν ως υπεύθυνους για το περιστατικό.

Στην περιοχή έφτασαν αστυνομικοί για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ τα αυτοκίνητα των μελών της Χρυσής Αυγής απομακρύνθηκαν με οχήματα εταιρειών οδικής βοήθειας.
Επεισόδια στο χωριό Ανθήλη της Φθιώτιδας


Ένταση σημειώθηκε μεταξύ κατοίκων της Ανθήλης του νομού Φθιώτιδας και ομάδας τσιγγάνων του χωριού το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των κατοίκων βρίσκονταν και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι κάτοικοι της περιοχής παραπονιούνται για αύξηση της εγκληματικότητας, για ανυπαρξία κανόνων υγιεινής, για κλίμα τρομοκρατίας και ζητούν να απομακρυνθούν οι τσιγγάνοι από το χωριό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οικογένειες τσιγγάνων εγκατέλειψαν το χωριό, καθώς κυκλοφορούσαν φήμες ότι «μέσα στη νύχτα θα γίνει επιθεση για να τους κάψουν τον οικισμό».

Σε αυτό το κλίμα, το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης των κατοίκων του χωριού, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ομάδα τσιγγάνων επιχείρησαν να συμμετάσχουν στη συζήτηση και ορισμένοι εκ των κατοίκων αντέδρασαν. Τελικά παρενέβη η αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα
 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: