Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ- Ο δήμαρχος κάλεσε τους συμμορίτες της ΧΑ να τιμήσουν τα θύματα των Γερμανών- Επικράτησε ένταση

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή εκδήλωση προς τιμή των θυμάτων των χιτλερικών κατακτητών στα Γιαννιτσά. Στις 14 Σεπτεμβρίου 1944 οι Γερμανοί φασίστες σκότωσαν  120 Γιαννιτσιώτες και τον δήμαρχο της πόλης Θωμά Μαγκριώτη και κάθε χρόνο γίνεται εκδήλωση στη μνήμη τους και ακολουθεί η κατάθεση στεφάνων.
Ο δήμαρχος Γιαννιτσών κάλεσε στην εκδήλωση και τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής προφανώς γιατί έτσι επιτάσσει το πρωτόκολλο ερχόμενος σε...
αντίθεση με την ιστορία την οποία προσέβαλε βάναυσα. Προσκάλεσε τους ιδεολογικούς απόγονους του Χίτλερ να τιμήσουν τα θύματά του!!

Οι συμμορίτες κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώων και αμέσως μετά τόσο η Λαϊκή Συσπείρωση με τον δημοτικό σύμβουλο Γιαννιτσών κ. Σίσκο όσο και άλλοι φορείς πήγαν και πήραν πίσω τα στεφάνια που είχαν καταθέσει διαμαρτυρόμενοι με την κατάθεση στεφάνου από τη συμμορία. Αμέσως δημιουργήθηκε ένταση με τους συμμορίτες να προσπαθούν να πουλήσουν τσαμπουκά στους υπόλοιπους που αντέδρασαν και η παρούσα αστυνομική δύναμη έκανε παρέμβαση και δεν άφησε τα πράγματα να εκτραχυνθούν.

Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι η παρουσία των φορέων και των παρατάξεων στην εκδήλωση μαζί με τους συμμορίτες. Έπρεπε να είχαν απαιτήσει να μην προσκληθεί η ναζιστική οργάνωση.
Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Σίσκος δήλωσε τα εξής αμέσως μετά την ένταση: «υπήρξε αντίδραση από την πλευρά μας, διότι δεν έχουν δουλειά να καταθέτουν στεφάνι οι ιδεολογικοί απόγονοι αυτών που σκότωσαν. Ποιον να τιμήσουν; Αυτούς που σκοτώθηκαν ή αυτούς που σκότωσαν; Είπαμε ότι εμείς δεν καταθέτουμε μαζί με αυτούς, θα τρίζουν τα κόκαλα των θανόντων. Καλέσαμε όποιον θέλει να αντιδράσει και να μην καταθέσει στεφάνι και οι περισσότεροι τα πήραν πίσω.
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μας και τους σταμάτησε η Αστυνομία.
Δε δόθηκε συνέχεια στο συμβάν. Όμως το θέμα είναι με τέτοιες ενέργειες παίρνουν τα πάνω τους… αν οι ίδιοι λένε ότι είναι μόνο εθνικιστές, ας βγουν επίσημα να αποκηρύξουν το ναζισμό και αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς. Μετά να τους δεχτούμε.»

-φωτογραφία από Pellanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: