Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: «Οι ένστολοι είναι κομμάτι του λαϊκού κινήματος» - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των σωμάτων ασφαλείας, λίγες ημέρες πριν τις κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης

Στο πλευρό και των ενστόλων τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις τους εξέφρασε την Πέμπτη έπειτα από συνάντηση με τους εκπροσώπους τους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρας.
«Οι ένστολοι εργαζόμενοι είναι....
κομμάτι του λαού μας που βρίσκονται απέναντι σε μια πρωτοφανή επίθεση, την επίθεση των νέων μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ΄ εντολή της τρόικας που στόχο έχει την εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων και τη μετατροπή της χώρας μας σε μπανανία, σε μια χώρα που θα έχει βιοτικό επίπεδο πολύ χαμηλότερο απ΄ αυτό που είχαμε τα τελευταία 30 χρόνια, ίσως συγκρίσιμο με το επίπεδο χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε απερίφραστα, λίγες μάλιστα ημέρες πριν την προγραμματισμένη γενική κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης, πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ενστόλων και τόνισε πως «υπάρχουν ειδικά μισθολόγια γι αυτόν ακριβώς το λόγο, γιατί υπάρχουν κάποιες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων με κοινωνική υπεραξία». Προσέθεσε μάλιστα ότι οι ένστολοι, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, είναι κομμάτι του λαϊκού κινήματος.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις επικείμενες κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας: «θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσουν πιο νηφάλιες σκέψεις και δεν θα υπάρξει καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων και των λαϊκών αντιδράσεων. Πολύ απλά γιατί αυτοί που μέχρι χθες αποτελούσαν τα όργανα της καταστολής δεν είναι πια διατεθειμένοι να παίζουν το ρόλο της καταστολής απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό».

Με αφορμή αυτά, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η κοινωνική οργή θα είναι τόσο δυνατή που κανείς δεν θα μπορεί πλέον να κρυφτεί από αυτήν».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: