Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- Έτοιμο το Σπίτι για το Παιδί από το Σύλλογο Πρωτοβουλία για το παιδί

Ο Σύλλογος Πρωτοβουλία για το Παιδί, ο οποίος ιδρύθηκε πριν περίπου 4 χρόνια στη Βέροια, σε μια από τις αμέτρητες προσπάθειες του να προσφέρει βοήθεια και προστασία σε παραμελημένα, κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα παιδιά, κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο καταφύγιο φροντίδας στη Βεργίνα του Ν. Ημαθίας. Το νέο καταφύγιο, το "Σπίτι στη Βεργίνα" αποτελεί ένα...
ολοκαίνουργιο χώρο υποδοχής και φιλοξενίας παιδιών, ο οποίος θα ανοίξει τις πόρτες του στις 29 Σεπτεμβρίου του 2012.

Η προσπάθεια του Συλλόγου Πρωτοβουλία για το Παιδί ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου του 2011 και πλέον 29 Σεπτεμβρίου του 2012, μετά από αρκετούς μήνες εργασιών έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς και αποτελεί μια απτή πταγματικότητα.

Το αίτημα της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» για χορήγηση του χρηματικού ποσού που απαιτούνταν για την αποπεράτωση και τον εξοπλισμό του Σπιτιού της Βεργίνας, ώστε αυτό να λειτουργήσει σαν Στέγη Μακροχρόνιας Φιλοξενίας Παιδιών έγινε αποδεκτό από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2011 και προέβλεπε οτι φέτος το καλοκαίρι του 2012 η Στέγη στη Βεργίνα θα μπορούσε να φιλοξενήσει εκεί έως 7 παιδιά ηλικίας άνω των έξι ετών, ενώ εντός του 2013 η Δομή θα δώσει τη δυνατότητα υποδοχής άλλων τόσων παιδιών.

Το Σπίτι στη Βεργίνα είναι μια ακόμα ζωντανή απόδειξη ότι υπάρχει ανθρωπία και φιλότιμο, αγάπη και ζεστασία για τα παιδιά που δεν γνώρισαν ποτέ τέτοια συναισθήματα, ας ελπίσουμε οτι ο κόσμος της Ημαθίας θα υποστηρίξει αυτό το εγχείρημα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αν αντί στεφανιού στις κηδείες δωρίζουμε κάποιο χρηματικό ποσό σε ΜΚΟ όπως η προναφερόμενη (ή τα παιδιά της Άνοιξης ) θα μπορέσουν να προσφέρουν έργο