Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑΟΥΣΑ- Η καταστροφή! Σύλληψη καμιά, τιμωρία καμιά -

Επίσκεψη αντιρατσιστικής συμφιλίωσης

Αντιπροσωπεία της "Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Νάουσας", με τη συμμετοχή του πατέρα Δημήτρη, επισκέφθηκε τον οικισμό των Ρομά στην Ειρηνούπολη. Διαπίστωσε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία ζουν εκεί οι οικογένειες.

Έντονος ο φόβος και η πικρία, διότι ...
ένας καυγάς ανάμεσα σε δυο γυναίκες, εξελίχθηκε σε πογκρόμ εναντίον της κοινότητάς τους. Δίχως να δοθεί περιθώριο συνεννόησης και κατευνασμού των παθών.
Οι ζημιές από τους υποκινούμενους επιτιθέμενους τεράστιες. Ολοκληρώθηκαν από την ισοπέδωση της δημαρχιακής "νομιμότητας". Πολυμελείς οικογένειες, με εγκύους και βαριά ασθενείς, άγρια τραυματισμένοι και όσων γκρεμίστηκαν οι οικίες να φιλοξενούνται, σε συγγενικά σπίτια.

Η "Πρωτοβουλία" δήλωσε ότι ούτε δικαστής είναι να κρίνει ούτε αστυνόμος να τιμωρήσει. Υποσχέθηκε να συνδράμει υλικά, πολιτικά και πολιτιστικά στη συμφιλίωση των κατοίκων, σε αντιρατσιστική κατεύθυνση.

Πρότεινε μια σειρά από δράσεις, που μπορούν να παρθούν άμεσα, ώστε να καλυφθεί μέρος των υλικών αναγκών, να υπάρξει συνεργασία με άλλους φορείς, ακόμα και πολιτιστικές εκδηλώσεις συμφιλίωσης όλων των συνδημοτών μας.

Αμέσως μετά, η αντιπροσωπία συναντήθηκε με τον δημοτικό σύμβουλο, κ. Δάγγα Στέλιο, που υποσχέθηκε να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, ώστε να παρθούν αποφάσεις που θα λύνουν τα προβλήματα και θα βάζουν φρένο στις επικίνδυνες πολιτικές σκοπιμότητες και τις ρατσιστικές εκτροπές.

Όσοι φορείς, κάθε είδους, ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνήσουν, με την "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία" για κοινή δράση. Γιατί το μίσος δεν μπορεί να είναι η απάντηση στα προβλήματα και, αντίθετα, η περισσότερη φτώχεια δημιουργεί νέες οξύτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: